Ankara'da “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi” açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin 606 metrekarelik alana inşa edilen 3-6 yaş arası çocukların birlikte eğitim göreceği Türkiye'nin en büyük “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi” açıldı.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2022, Cuma - 10:17
Ankara'da “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi” açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapımı tamamlanarak Başkente kazandırılan Türkiye’nin en büyük “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi” açıldı.

Görme, işitme ve ortopedik yönden gereksinimli ile normal gelişim gösteren 3-6 yaş arası çocukların birlikte eğitim görecekleri “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi”nin açılışına ABB Başkanı Mansur Yavaş, bürokratlar ve aileler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mansur Yavaş, insan odaklı belediyecilik anlayışına uygun olarak bu projelere hayata geçirdiklerini belirtirken "Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi göreve geldiğimiz günden itibaren halkımızın asli ihtiyaçlarını önceleyen projelere ağırlık verdik. Belediyemizin kasasındaki her kuruşun hesabını vererek çalıştık ve ürettik. Hemşehrilerimizin helal parasını atıl işlerden ve beton belediyeciliğinden ırak ettik." dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik yapılan projeler

Engelsiz vatandaşlar için birçok projeye imza attıklarının altını çizen Yavaş "Sincan ve Anıttepe’de “Özel Gereksinimli Çocuklar Mola Evlerimizi” faaliyete açtık. Her ay 800 yavrumuzu bu güvenli ve ücretsiz tesislerimizde ağırlarken, özel çocuklara sahip olan ailelerin kendilerine de vakit ayırabilmelerini hedefliyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın yine hayatını kolaylaştırmak için faaliyete geçirdiğimiz Tekerlekli Sandalye ve Bakım Onarım Atölyesi aracılığıyla 2 yılda 800’den fazla akülü ve tekerlekli sandalyenin tamirini ücretsiz olarak gerçekleştirdik.

28 parkımızda uluslararası standartlarda 36 şarj istasyonu kurarak Ankara’da bir ilki gerçekleştirdik. Daha önceleri çeşitli şaibelerle dağıtımı yapıldığı bilinen engelli simit camekân dağıtımına da noter huzurunda hakkaniyetle gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Spor kulüplerimizde engelli sporcularımızı bir yandan yetiştiriyor bir yandan da uluslararası başarılarına ortak oluyoruz. Özel teknik ve yöntemlerle ücretsiz yüzme kursları düzenliyor, işitme engelli yavrularımızın yanında oluyoruz." dedi.

"Akranlarıyla birlikte eğitim görecek"

Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşi hakkında da bilgi veren Mansur Yavaş şunları söyledi:

"Projemizde engelsiz çocuk parkı, tarım alanı, geniş avlu ve amfi tiyatro yer alıyor. 3-6 yaş arası görme, işitme ve ortopedik yönden gereksinimli yavrularımız, normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim görecek.

Bu alandaki tüm uzmanların önerdiği eğitim modeline, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük etmekten ve 5 bin 606 metrekarelik bu projeyi Ankara’mıza ve ülkemize kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Kreşe Ankara'nın nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerinden ücretsiz servisle ulaşılabileceği öğrenildi.

Engelsiz kent oluşturmak için projeler devam edecek

Bundan sonraki süreçte de engelli vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Yavaş, engelsiz kent oluşturmak için var gücüyle çalışacaklarına vurgu yaptı.

Konuşmasından sonunda Yavaş, yarın Cumhuriyet'in ilan edilişinin 99. yılı olduğunu belirterek, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1873829/ankarada-engelsiz-cocuk-gunduz-bakimevi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.