İyi Parti seçimlere kadar 1 milyon üyeye ulaşmayı hedefliyor

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, üye sayılarının 650 bini geçtiğini belirterek seçimlere kadar 1 milyon üyeye ulaşacaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
31 Ekim 2022, Pazartesi - 17:01
İyi Parti seçimlere kadar 1 milyon üyeye ulaşmayı hedefliyor

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, üye sayılarının 650 bini geçtiğini belirtti.

Zorlu, “Yaklaşık 79 bin kişi başka partilere üyelikleri sebebiyle bize üye olmak istedikleri halde bunlar reddedildi. Ancak arkadaşlarımız bununla ilgili bir çalışma yürütecekler. İnşallah biz de çok kısa bir süre içerisinde 700 bin üye sayısını aşacağız ve hedefimiz inşallah seçimlere kadar 1 milyon üye sayısına ulaşmak olacaktır. Buna varacağımızı da inanıyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin sözlerine tepki 

Türkiye’nin şu anki en büyük probleminin kontrol edilemeyen hayat pahalılığı, hızla derinleşen yoksullaşma ve gelir adaletsizliği olduğunu savunan Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin "Krizler her alanda ortaya çıkar ama biter" şeklinde açıklamasına da tepki gösterdi.

Zorlu, ihracat rakamlarının artmasına rağmen cari açığın Ocak-Ağustos dönemlerinde yüzde 146 oranında yükseldiğine dikkat çekti.

Zorlu, “Bununla birlikte döviz kurları astronomik şekilde yükselmiş, Eylül 2021’den bu yana enflasyon yüzde 83,45 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bir yılda enflasyon 4 kat, cari açık 2 kat, döviz kuru neredeyse 2,5 kat artmıştır. Hani hep övünüyoruz ya; yeri ve milli olmak. Yerliliğimizin en büyük göstergesi olarak gördüğümüz Türk Lirası ise son bir yılda yüzde 54 kayıp yaşamıştır. Bu veriler bile vatandaşımızın nasıl ağır bir buhranla karşı karşıya kaldığını açık bir şekilde orta koyuyor” değerlendirmesini yaptı.

“Gerçek vizyonu Sayın Genel Başkanımız, Aralık ayında tüm milletimizle paylaşacak”

Başkanlık Divanı toplantısında Türkiye Vizyonu konusunun da değerlendirildiğini belirten Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in parti grup toplantısında bununla ilgili açıklamalar yapacağını dile getirdi.

Zorlu şunları söyledi:

“Ben buradan Başkanlık Divanımızda konuşulan ve milletimizi de heyecanlandıracağını düşündüğümüz birkaç projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir tanesi ‘Kadın yükselmezse, alçalır vatan’ sloganı ile tüm yurtta kadın çalıştayı başlatma kararı aldık. Bir başka projemiz, inşallah Aralık ayında Ankara’da binlerce kadın yurttaşımızın katılımıyla, Türkiye vizyonu deniliyor ya; biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin geleceğinin önünü açan, aydınlık yarınlar getirecek olan gerçek vizyonu Sayın Genel Başkanımız, Aralık ayında tüm milletimizle paylaşacak. Bununla birlikte 17 Şubat 1923 bildiğiniz gibi İzmir İktisat Kongresi’nin yıldönümü. Bu anlamda günde de, bir aksilik olmazsa İzmir’de özellikle iktisat alanında Başkanlık Divanı üyelerimiz ve diğer uzmanların katılacağı bir önemli etkinliği de gerçekleştireceğiz.“

TRT Sunucusu Deniz Demir’in sözleri

TRT sunucusu Deniz Demir yayın sırasında sarf ettiği sözler ve sonrasındaki tartışmalarla ilgili konuşan Zorlu, sunucunun troller tarafından hedef alındığını söyledi.

Zorlu, “Bu ifadelerden kim neden rahatsız oluyor. Kanaatimiz odur ki; bu arkadaşım bu ifadeleri kullanırken bahsettiği husus çok açık ki; Türkiye’nin milli devlet olma sürecidir. Birey özgürlüğünün Cumhuriyet’le birlikte bize ihdas edilmesi, bu yolculuğun başlaması konusundaki dönüşümün altının çizilmesidir. Her fırsatta birlik, beraberlik çağrısı veren çevrelerin, konu buraya gelince ülkeyi nasıl kutuplaştırdıklarını görünce bu açık tutarsızlığı milletimizle paylaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sunucunun yayından çekildiği ve görevine son verildiğine yönelik iddiaları hatırlatan Zorlu, “Şimdi TRT yönetiminden bir açıklama bekliyoruz. Bu doğru mu, değil mi? Doğru değilse milletimizle paylaşınız, görüşlerinizi ortaya koyunuz.” çağrısını yaptı.

TRT’nin “Cumhuriyeti korumak” ve “Devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini güden rejim ve ideolojilerin propagandasına yer vermemek.” şeklindeki yayın ilkelerine işaret eden Zorlu, “Lütfen bu ilkeyi ayakta tutmak için biz her türlü desteği vereceğimiz gibi insanımızı kutuplaştıran tartışma konularında gerekli açıklamayı yapınız” diye ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1887977/iyi-parti-secimlere-kadar-1-milyon-uyeye-ulasmayi-hedefliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.