Kılıçdaroğlu,"Cesaretin varsa 85 milyonun önünde tartışalım​"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha canlı yayında tartışmaya davet etti. Sözlerini yineledi.
Onur Çetinkaya
|
01 Kasım 2022, Salı - 13:52
Kılıçdaroğlu,"Cesaretin varsa 85 milyonun önünde tartışalım​"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

"Cesaretin varsa 85 milyonun önünde tartışalım"

AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesi üzerinden konuşan CHP lideri,"  Çıkmışlar 'Vizyon belgesi açıklayacağız' diyorlar. Sen vizyonun ne olduğunu biliyor musun? Bir siyasetçinin vizyon belgesi ortaya koyabilmesi için önce dünya tarihini bilmesi lazım, yok olan bir Osmanlı'dan genç bir Cumhuriyet'in nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım. Gel karşıma çık cesaretin varsa seninle oturup 85 milyonun önünde tartışalım. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'ni okusun.'' açıklamasında bulundu.

Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, "Yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız dedik. Vizyon dediğin budur işte" diye konuştu.

" Kara paraları yabancı mafyalara teslim ettiler "

Yayınladığı videoya değinen Kılıçdaroğlu,Dün akşam bir video yayınladım. Sokakların metamfetamin işgali altında olduğunu söyledim. Bu uyuşturucu paraları Türkiye'ye gelsin diye bir değil birden fazla kanun çıkardılar. Uyuşturucu parasını davet edersen uyuşturucu baronunu da davet etmişsin demektir. Baronlar İstanbul'da fink atıyor.Kara paraları yabancı mafyalara teslim ettiler. Bunun için birden fazla özel kanun çıkardılar." açıklamasını yaptı.

"İspatladım Onurun varsa istifa edersin"

Uyuşturucu iddialarına ilişkin sözlerine devam eden CHP Genel Başkanı,"Son birkaç ayda olan olayları hatırlatayım Sırbistan'da ülkenin en kanlı suç lideri İstanbul'da öldürüldü. Azerbaycanlı suç lideri de öyle. Gürcüler İranlılar oturdular mafya savaşları başladı. Afgan baronlar zaten İstanbul'da. Ortadoğu'nun en büyük uyuşturucu baronunu da hapishaneden çıkarıp bıraktılar.

İşte ispatladım ne yapacaksın. Onurun varsa istifa edersin. O değil sadece sarayın da bırakması lazım. Kaynağı belli olmayan kirli para. Zaten devletin kayıtlarında var kardeşim. Siz parayı getirin kaynağını sormayacağım diye kanun çıkarttınız. Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Pisliğe battık devlet çürümeye başladı. Kirli paralar kirli insanları şehirlerimize getiriyor. " ifadesini  kullandı.

"Gerçek milliyetçi yurtsever biziz "

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üzerinde sarayın ipoteği var diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti ve MHP milletvekilleri üzerinde sarayın ipoteği var. Hikaye bunların milliyetçiliği. Gerçek milliyetçi yurtsever biziz. AK Parti'ye geçmişte oy vermiş olanlara, belediye başkanlarına, MHP'li belediye başkanlarına, milletvekillerine soralım; saray hükümeti kime hizmet ediyor, kimin için çalışıyor?'' ifadelerini kullandı.

"Burnundan fitil fitil getireceğim"

Türk Hava Kurumu kayyumlar tarafından yönetildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu,"
Türk Hava Kurumu'nun İstanbul'da güzel bir oteli var Laleli'de. Bu oteli ele geçirmek istiyorlar. Bununla ilgili olarak yargıda süren dava var bu davayı hukukçu arkadaşlarımız yakından izlesinler. O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim.'' diye konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1892170/kilicdaroglucesaretin-varsa-85-milyonun-onunde-tartisalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.