İbrahim Çanakcı'dan Ak Parti'nin HDP'nin kapısını çalmasına eleştiri

Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı İbrahim Çanakcı, Ak Parti’nin HDP’yi şeytanlaştırıp ötekileştirdiğini, sonra da başörtüsü serbestisi konusunda Anayasa değişikliğine destek için HDP’nin kapısını çaldığını söyledi. Çanakcı, “İşte bu samimiyetsizliktir. Bunun takdirini de tabii ki kamuoyu yapacaktır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 16:53
İbrahim Çanakcı'dan Ak Parti'nin HDP'nin kapısını çalmasına eleştiri

İbrahim Çanakcı Ankara Masası Gündem özel programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

"Başörtüsü konusunda  kanuna ve bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz"

Başörtüsü konusunda CHP’nin kanun teklifi vereceğinden haberleri olmadığını anlatan Çanakcı,“Biz bu konuda bir kanuna ve bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Bu konu zaten çözülmüş, çözüme kavuşturulmuş bir konu ve sıkıntılar da hep uygulama, fiiliyattaki aksaklıklardan kaynaklanıyordu. Eğer yani burada bir sıkıntı varsa anayasanın bu temel hak ve özgürlükleri sınırlama durumunda ortaya koyduğu bir çerçeve var, yani bir müeyyide var. O müeyyideleri sıkılaştırmak lazım. Yani o hakkın kullanımı kim engelliyorsa onun önlenmesi lazım. Ona yönelik tedbirler geliştirilmesi lazım” dedi.

Çanakcı, CHP Lideri Kemal KIlıçdaroğlu’nun bunu gündeme getirmesini de değerli bir adım olarak niteledi.

"CHP tarafından bunun getirilmiş olması kıymetlidir"

Bir helalleşme, uzlaşma sürecinden ve toplumdaki bazı endişelerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili adımlardan söz edildiğine işaret eden Çanakcı, “Bu anlamda CHP tarafından bunun getirilmiş olması kıymetlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Çanakcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ak Partililerin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğine ilişkin TBMM’de HDP’yi ziyaret ettiğine de dikkati çekti.

“HDP ile aynı görüntüyü Deva Partisi verseydi ne olurdu?” sorusu üzerine Çanakcı, “Bunu kamuoyunun takdirine bırakmak lazım” ifadesini kullandı.

“6’lı masayı itham ediyorsunuz, ondan sonra da gidip böyle bir resim veriyorsunuz. Bu samimiyetsizliktir”

Çanakcı şöyle devam etti:

“ Şimdi yani o kadar terörize ettiniz, o kadar tabiri caizse işte şeytanlaştırıyorsunuz, ötekileştiriyorsunuz, o kadar itham ediyorsunuz. Bakın hiç ortada bir şey yok, 6’lı masanın altında da, üstünde de, sağında da, solunda da yok. Kendilerinin de böyle bir talebi yok. 6’lı masada bulunan partilerin de böyle bir çalışması yok. Yani bu ayan beyan ortadayken, bühtanda bulunuyorsunuz, 6’lı masayı itham ediyorsunuz, ondan sonra da gidip böyle bir resim veriyorsunuz. İşte bu samimiyetsizliktir. Bunun takdirini de tabii ki kamuoyu yapacaktır”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakcı, “Şimdi teröristlerle mi görüşmüş oldu Ak Parti?” sorusuna ise “Sormak lazım, yani kendileri bir açıklama yapsınlar. Eğer dürüst ve samimilerse yapsınlar” diye cevap verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1906904/ibrahim-canakcidan-ak-partinin-hdpnin-kapisini-calmasina-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.