Adalet Bakanı Bozdağ: “Pazartesi gününe kadar netleştireceğiz”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü ile ilgili anayasa teklifi çalışmalarına ilişkin "Hazırlıklarımızı yaptık, istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Pazartesi gününe kadar netleştirip cumhurbaşkanına arz edeceğiz. Son metni Cumhurbaşkanı açıklayacak." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 15:46
Adalet Bakanı Bozdağ: “Pazartesi gününe kadar netleştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, harekete geçti.

Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi. Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri talimat sonrası teknik çalışmalara başladı.

Ak Partili kurmaylar Anayasa değişikliği için toplandı

Bu arada AK Parti’de de, Anayasa değişikliğine ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

 Ankara'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti grup başkan vekilleri Bülent Turan, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Yılmaz Tunç ve TBMM Anayasa Komisyonu üyeleri ile bazı hukukçular katıldı.

AK Parti'nin, bugüne kadar hazırlanan Anayasa değişikliği metinleri ile 2008'de Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal ettiği madde ve mevzuatları incelediği belirtildi.

“Çalışmaları pazartesi tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede, Anayasa hazırlığı çalışmalarımıza bugün başladık. Bu çalışmaları pazartesi tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Anayasa Değişikliği teklifi birkaç maddede olabilir. Bu teklifimizi MHP ile ortak hazırlıyoruz, ortak imza ile Meclis’e sunulacak” dedi.

“Oy hesabı , seçim hesabı çok net gözüküyor”

Bakan Bozdağ, "Kılıçdaroğlu da seçime dönük stratejik bir adım attı. Yani endişeli olanların, korkuları olanların korkularını gidermeye dönük bir adım olarak görüyorum. Burada oy hesabı seçim hesabı çok net gözüküyor, samimi bir yaklaşım olarak ben bunu görmediğimi ifade ettim. Çünkü eğer öyle olsa seçime beş kala değil de onu daha erken zamanda daha geniş zamanda da gündeme getirilebilirdi. Stratejik bir adım. Türkiye’de başörtüsü yasağı CHP zihniyetidir” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820995/adalet-bakani-bozdag-pazartesi-gunune-kadar-netlestirecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.