Putin, Macron'u 'Hiroşima' ile tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Macron'a, 'Hiroşima' hatırlatmasında bulunduğu ve kazanmak için nükleer kullanmaya ihtiyaçları olmadığını söylediği iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
06 Kasım 2022, Pazar - 14:52
Putin, Macron'u 'Hiroşima' ile tehdit etti

Rusya lideri Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında iki lider arasında gerilim yaşandığı iddia edilirken, Putin'in, Macron'a nükleer tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.

Hiroşima tehdidi 

Putin yaptığı görüşmede Macron'a, "Savaşı kazanmak için büyük kentlere nükleer saldırı düzenlenmemize gerek yok. Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları bunun kanıtıdır" dediği ifade edildi. 

Putin'in ifadesi üzerine "Macron belirgin bir şekilde alarma geçti. 

Putin'in Kiev'e dokunmadan Ukrayna'nın doğusunda taktiksel bir nükleer silah kullanabileceğine dair en net işaret gibiydi" açıklamasında bulundu Rus liderin açıklaması, Rus güçlerinin Ukrayna'dan çekilmeye başladığı günlerde gelmesi nükleer silah kullanılma ihtimalinin endişe yarattığı bir dönemde geldi. 

Putin, Batılı güçlerin Rus topraklarının "bütünlüğünü" tehlikeye atması halinde "kesinlikle elimizdeki tüm araçları kullanacağız" uyarısında bulunmuş, "Bu bir blöf değildir" diye eklemişti. 

Macron ile Putin arasında geçen görüşmenin 11 Eylül tarihinde gerçekleştiğini belirtilirken,  Macron 11 Eylül'de Putin'den, Ukrayna'da ateşkes talep etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1913670/putin-macronu-hirosima-ile-tehdit-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.