Serhat Oğuz, ABB'nin gönderdiği listedeki detayları paylaştı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen sosyal yardım alanların listesinde dikkat çeken detayları meclis kürsüsünden paylaştı.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 19:06
Serhat Oğuz, ABB'nin gönderdiği listedeki detayları paylaştı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde ASKİ tartışmalarına ilişkin konuştu.

Oğuz, Ankara'da suya yüzde 50 indirim yapılmasının ardından sosyal yardımların kesilmesinin yanlış olduğunu belirterek, ABB'yi eleştirdi.

'Sosyal yardımlar ASKİ'ye mi bağlıydı?' diye soran Oğuz "  Kısmanız gereken en son konuyu en başa çekmeniz doğru olmadı" ifadelerini kullandı.

" 50 bin lira olan vatandaşımız et yardımı alabilir mi?"

Yardımları yapmak için ABB'den talep ettikleri listenin 19 Ekim'de ellerine ulaştığını aktaran Oğuz, listeleri incelediklerinde karşılaştıkları duruma ilişkin şu bilgileri paylaştı.

Oğuz "Listeler, bize isim halinde ve tüm kimlik bilgileri ile birlikte gönderilmiş ama ben isim telaffuz etmeyeceğim. Sosyal yardımlarda Ankara Büyükşehir Belediyesinin ne kadar hassas davrandığını göstermek için bir kaç tane örnek vereceğim. Ne demiştik asgari ücretin 3 /1'i . Yani, 1830. Takriben değerli kardeşlerim, 50 bin geliri olan bir kimseye et desteği verilebilir mi? Aylık 50 bin, kendisi ve eşi aktif çalışan, kendisinin ve eşinin aylık geliri takriben net rakam söylemeyeceğim. Deşifre olmasın diye . 50 bin. Yukarısı varda aşağısı yok. 50 bin lira olan vatandaşımız et yardımı alabilir mi? Listeler bize ilk ulaştığında da söylemiştim. Ben bunlarla ilgili bir dosya hazırlıyorum. Bu dosyayı da resmi olarak Büyükşehir Belediyesine getirip takdim edeceğim. Bunlarla ilgili yanlış yapılmıştır diye. Burada isim  telaffuz etmiyorum. Ama muhataplarına verebilirim. sonra bir insanın toplam 3 evi, 8 arsası, 2 maaşı varsa bu kişi kömür yardımı alabilir mi? 3 evi, 3 aracı, 24 taşınmazı varsa bu vatandaşımız kömür yardımı alabilir mi? Elimde bu şekilde 500 kişilik bir liste var." dedi.

Konuşmasının sonunda Mansur Yavaş'a teşekkür eden Oğuz, 'Geçtiğimiz hafta vatandaşa mesaj göndererek ilçemdeki çözümün adresini göstermiş oldu" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1915076/serhat-oguz-abbnin-gonderdigi-listedeki-detaylari-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.