Samet Bağcı: 'Mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz"

Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı, Alperenlerin kültür ve medeniyete ait değerlere bağlılığın, inancın bir gereği olduğunu belirterek "Bu hakikatlere kör, sağır ve dilsiz olanlarla ise mücadelemizin amansız bir şekilde devam edeceğini buradan bir kez daha ilan ediyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2022, Pazar - 09:45
Samet Bağcı: 'Mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz"

Yesevi’den Taceddin’e Alperen Ocakları Gençlik Kurultayı,  Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katıldığı kurultaya Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kişi katıldı.

Kurultayda konuşan Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı, "Bugün Gençlik Kurultayımız da, on binlerce yiğit alperenin ortaya koyduğu bu asil duruş, dünya mazlumlarınca "Beklenen Türk'ün", hedefine emin adımlarla yürüdüğünün göstergesidir." dedi.

Bağcı "Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu kurultay ile önümüze konulmaya çalışılan her türlü engeli bertaraf ederek, kutlu yürüyüşümüze devam edeceğimizi, dost düşman herkese ilan etmekteyiz. Şehit liderimizin de ifade ettiği gibi "düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz,  dik duracağız, doğru gideceğiz"

Ve Allah’ın izniyle yeise düşmeden, uyuşukluk göstermeden, ilk günkü azim ve kararlılıkla, Alperen olmanın gerektirdiği dava adamlığı şuuruyla, Kızılelmaya sizlerle birlikte varacağız! Davamız yolunda gerçekleştirdiğimiz bu Gençlik Kurultayı, İ’layıKelimetullah için Nizam-ı Âlem ülküsüne gönül vermiş ve hedefine emin adımlarla yürüyen on binlerce Alperenin ortaya koyduğu dava şuurunun yansımasıdır." diye konuştu.

Samet Bağcı konuşmasına şöyle devam etti:

" Alperenlik şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmaktır"

"İnsanlık tarihinin özlemle beklenen en büyük aktörleri, kahramanlardır. Kahramanlar, mazlumların umutlarının tükendiği, zalimlerin keskin kılıçlarının işlemediği bir vakitte, çelikten iradeleri ile haksızlığa ve adaletsizliğe son veren şahsiyetlerdir. Dünya sahnesinde binlerce yıllık geçmişe sahip olan Türklerin, tarihi süreç içerisinde meydana getirdiği en önemli kahramanlara ise Alperen denir.

Alperenlik, bir ruhtur, hayatı kavrayış ve anlamlandırma biçimidir. Alperenlik; Hoca Ahmet Yesevi’nin dergahında pişerek Anadolu’yu yurt edinmektir. Malazgirt’te Alparslan, Söğüt’te Ertuğrul, İstanbul surlarında Ulubatlı Hasan olmaktır. Kafkas dağlarında Şeyh Şamil,Altay Dağlarında Osman Batur olmaktır.

Alperenlik;12 Eylül’ün zor günlerinde dimdik ayakta duran, neticesinde bir gün bile ceza almadığı yargılamalarda 7,5 yıl zindanlarda türlü işkencelerden geçmesine rağmen “NE KADERİME KÜSTÜM, NE DEVLETE KÜSTÜM. ÇÜNKÜ İNANMAK İMAN ETMEK VARSA BİR ŞEYE, YA RABBİ KAHRINDA HOŞ LÜTFUNDA HOŞDEDİM!“ diyebilme vakarına sahip, Hakk’ın davasına kendisini adamış ŞEHİT LİDERİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLU olmaktır.

"Bu salonda tüm cihana göstermiş olduk"

Şehit Liderimiz Muhsin Başkanımız "Nefsini ruhuna, ruhunu Allah'a tabi kılmış bir Alperen gençlik hayal ediyorum." diyerek Alperen Ocakları'nın gayesinin, “Türk töresine, İslam ahlâkına ve milli geleneklerimize uygun yaşama iradesi ve ideali olan bir gençlik yetiştirmek” olduğunu belirtmiş ve  "Büyük davayı taşıma iradesine sahip, omuzlarında bütün bir insanlığın yükünü hissedebilen ve bunu taşıma iradesi olan, kendi iç dünyasında barışını sağlamış, çevresiyle iyi ilişkiler kurabilen gençler istiyoruz” demiştir. Bizler O’nun, Alperen Ocakları’nda mayasını attığı bu gençliğin maya tutarak yola revan olduğunu bugün bu salonda tüm cihana göstermiş olduk.

Sizlerin huzurunda tekrar ifade ediyoruz ki:

Davamız Nizam-ı Alem için İlayiKelimetullah davasıdır.

Mazlumun hakkını zalimden alıp, hak sahibine teslim etme davasıdır.

Bu dava hakkın ve hakikatindavasıdır.

Bir hayalim var diyen şehit liderimizin, kutlu hayalini hâkim kılma davasıdır!

" Düşmanlıkları, Türklük sevgimizedir"

Biz Alperenler, tarihimize ve medeniyet değerlerimize sırtını dönenleri ibretle izlemekteyiz. Çünkü bizler, tarihi sadece bir mazi olarak görmüyoruz. Geçmişinden, milli ve manevi değerlerinden kopmamış, Seyyid Ahmet Arvasi Hoca’nın da ifade ettiği gibi “Türklük şuur ve vakarına, İslam ahlak ve inancına sahip bir Müslüman Türk gençliği yetiştirmekten başka çaremiz olmadığını” da çok iyi biliyoruz.

Türk’e ve İslam’a karşı olan düşmanlıklarını farklı kimliklere bürünerek ortaya koyan, milli kimlikten yoksun olanların, devletimizin geleceğine, milletimizin istikbaline kötülük yapmaktan başka hiçbir amaçlarının olmadığı da açık bir şekilde görülmektedir. Galip Erdem Ağabeyin ifadesiyle; Düşmanlıkları, Türklük sevgimizedir. Büyük Türkiye ülküsüne olan inancımızadır. Ve Yüce Allaha imanımızadır.

"Bir kez daha ilan ediyoruz"

Şehit Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU diyor ki; “Dönem, Yurdumuzun her köşesini, bu vatan toprağının her karışını mübarek sayarak, üzerinde yaşayan her vatandaşımızı mübarek görerek, tam bir birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme dönemidir. Çünkü emperyalizm, Türklüğü Anadolu’dan sürmek, Anadolu’ya hakim olmak ve bu bölgede yeni haritalar çizmek suretiyle kendi amacına ulaşmak istemektedir. Olayların arkasındaki bu gerçeği doğru teşhis etmek, akabinde de bunun üzerinde çalışmaya birlikte girişmek mecburiyetindeyiz.

Yine Genel Başkanımız Sayın Mustafa DESTİCİ Bey diyor ki; “Birileri her ne kadar gençliğimizi ümitsizliğe sevk etmeye, insanımızı vatan millet ve devlet sevgisinden yoksun bırakmaya çalışsa da biz devletimize, ülkemize, milletimize kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çaba bizden, başarı Allah’tandır!”

Bu çerçevede biz Alperenler kültür ve medeniyetimize ait değerlere bağlılığın, inancımızın bir gereği olduğunu biliyoruz.

Bu hakikatlere kör, sağır ve dilsiz olanlarla ise mücadelemizin amansız bir şekilde devam edeceğini buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Samet Bağcı, sözlerini "Türk milletinin istikbalinin teminatı Alperenleri varlığımız bu davaya armağan olsun" ifadeleriyle bitirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1930877/samet-bagci-mucadelemizi-surdurecegimizi-ilan-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.