Samsun'da Yesevi'den Taceddin'e Alperen Buluşmaları düzenlendi

Samsun'un Canik ilçesinde "Yesevi'den Taceddin'e Alperen Buluşmaları" programına katılan Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı "Alperen Ocakları ülkemizin en önemli tarihi dönemeçlerinde kritik görevler üstlenmiş, Alperenlik şuuru ile her daim gençlerimizi zehirli akımlara karşı korumayı vazife bilmiştir" dedi.
Ankara Masası
|
21 Ocak 2023, Cumartesi - 16:19
Samsun'da Yesevi'den Taceddin'e Alperen Buluşmaları düzenlendi

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nca Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programa katılan Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Samet Bağcı, Türk gençlerinin ocaklara kazandırılmaları için yönlendirilmeleri gerektiğini söyledi.

"Alperen Ocakları  gençlerimizi zehirli akımlara karşı korumayı vazife bilmiştir"

Ocakların gençlere kol kanat germesi gerektiğini belirten Bağcı, "Alperen Ocakları ülkemizin en önemli tarihi dönemeçlerinde kritik görevler üstlenmiş, Alperenlik şuuru ile her daim gençlerimizi zehirli akımlara karşı korumayı vazife bilmiştir. Bugün yine içeride ve dışarıda bitmek tükenmek bilmeyen Türk ve İslam düşmanlığına karşı üç tuğu gönderde tutmayı başarmıştır. Güçlenen teşkilatıyla ülkemizin içerideki ve dışarıdaki düşmanlarına karşı sarsılmaz bir duruş sergilemektedir." diye konuştu.

Bağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Ata yurdumuz Orta Asya bozkırlarından, Türk kimliğinin İslami değerlerle bütünleşmesiyle oluşan Alperenlik ruhunun teşekkül etmesine öncü olan Hoca Ahmet Yesevi’nin ülküsü, Alperenler tarafından Ata Yurttan Anayurt’a taşınmış ve Anadolu’da Türk İslam Medeniyetinin kurucu unsurlarından olmuştur.

"Yollara revan olmaya bugün olduğu gibi devam edeceğiz"

İşte bu ruh ve aksiyonun 21. Yüzyıldaki temsilcisi Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Keş Dağlarında hain bir suikast sonucunda şehit edilerek bu hareket bitirilmek ve engellenmek istenmiştir. Fakat hesap edilmeyen şey, Muhsin başkanımızın ektiği fidanların onun emanetine sahip çıkması olmuştur. Sizlerin de desteği ile, Göreve geldiğimiz ilk gün söylemiş olduğumuz “Ayak Basmadık Yer Bırakmayacağız” sözümüze sadık kalarak; çalmadık kapı, girmedik gönül kalmayana kadaril il, ilçe ilçe, fert fert bütün yurt sathını gezerek davamızı ve davamızın şehit Liderini anlatma misyonumuz doğrultusunda, yollara revan olmaya bugün olduğu gibi devam edeceğiz.

Çeşitli saiklerle Türk gençliği üzerinde yurt içi ve yurt dışındaki şer odakları tarafından, bilinçli şekilde gerçekleştirilen milli ve manevi değerlerimize yabancılaştırma girişimlerine karşı,ülkemizin dört bir yanında düzenlemiş olduğumuz programlar ile gençliğimizi koruyarak, kutlu dava sancağı altında bir ve beraber olacağız. Anadolu İrfanıveAlperenlik Ruhunu tesis ederek, İlayi Kelimetullah davasını önce kendimizde, sonra ailemizde veçevremizde  en sonunda da tüm dünyada hakim kılarak Allah’ın izniyle Nizam-ı Alem’i sağlayacağız.

"En kritik görev, Alperen Ocaklarımızın omuzlarındadır."

Burada en kritik görev, Alperen Ocaklarımızın omuzlarındadır. Gençlerimizi helal dairede en doğru şekilde yönlendirebilmek ve onlara öncülük edebilmek için tüm Türk gençliği ocaklarımıza kazandırılmalı ve Müslüman Türk milletine liderlik etmeleri için yönlendirilmelidir. Aksi takdirde Kökü Atlantik ötesindeki CIA ajanlarının ülkemiz gençlerini kendi çarpık ideolojileri doğrultusunda yetiştirdiği ne yazık ki yakın tarihimizin bize gösterdiği acı bir gerçektir. Rasyonel eğitimin zaman zaman eksik kaldığı durumlarda ocaklarımız gençlerimize kol kanat germeli ve onları bir kısım ahlakını kaybetmiş sosyal medyanın veyahut bölücü ve yıkıcı örgütlerin şerrinden olanca gücüyle korumalıdır.

Alperen Ocakları, ülkemizin en önemli tarihi dönemeçlerinde kritik görevler üstlenmiş, Alperenlik şuuru ile her daim gençlerimize zehirli akımlara karşı siper olmayı vazife bilmiştir. Bugün yine içeride ve dışarıda bitmek tükenmek bilmeyen Türk ve İslam düşmanlarına karşı üç tuğu gönderde tutmayı başarmıştır. Güçlenen teşkilatı ile ülkemizin içerideki ve dışarıdaki bütün düşmanlarına karşı sarsılmaz bir duruş sergilemektedir.

Seyyid Ahmet Arvasi Hocanın deyişiyle “ Hayretle görüyorum ki, bu ülkede Türk kelimesinden ürkenler var. Yine hayretle görüyorum ki, bu ülkede İslam kelimesinden ürkenler var. Ve yine ürpererek görüyorum ki, bu ülkede Türk ve İslam kelimelerinin yan yana gelmesinden dehşete kapılan kişi ve çevreler var.” İşte biz Alperenler tüm bu kişi ve çevrelere diyoruz ki; bizler var olduğumuz sürece Türk-İslam davası sürecek ve son nefesimize kadar bu sancak dalgalanmaya devam edecektir.

" Alperenler kendini yetiştirmeli ve sorumluluklarının farkında olmalıdır."

Biz Alperenler devletimiz ve milletimiz için varız ve var olmaya devam edeceğiz. İslamın yüzlerce yıl sancaktarlığını yapmış şanlıTürk milleti, tüm dünya mazlumlarının son umududur. Bizler Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye vasiyetinde belirttiği “insanı yaşat ki devlet yaşasın“ ilkesinin Türk devletinin asıl gayesi olması gerektiğini bilmekteyiz. Türk Devlet Felsefesinin temelini oluşturan başlıca eserlerden Kutadgu Biliğ’in 3463. beyitinde “ Adalete dayanan töre bu gökyüzünün direğidir.” şeklinde belirtildiği üzere adalet, devletin temelini oluşturmaktadır.

Özellikle bu salonda bulunan genç kardeşlerime seslenmek istiyorum. “İşi ehline veriniz” emrinde buyrulduğu üzere; sizler yarın sahip olacağınız meslekleriniz ve yapacağınız işlerde en iyileri olmak zorundasınız. Öncelikle yapmış olduğunuz görev ne olursa olsun o iş için gerekli yeterliliğe sahip olmalısınız. Çünkü bizler çok iyi bilmekteyiz ki “Liyakat adaletin, adalet devletin temelidir.” Milletimizin geleceğinin teminatı olan Alperenler bu şiarla kendini yetiştirmeli ve sorumluluklarının farkında olmalıdır.

" Türk gençliği  milli ve manevi değerlerine  daha da sıkı sarılmalı"

 İnsani ve ahlaki değerlerin yerle bir edildiği zor bir dönem yaşamaktayız. Emperyalizm 21. Yüzyılın ikinci çeyreğine doğru yaklaştığımız bu dönemde sadece bir başka ülkenin topraklarını askeri olarak işgal etmek suretiyle kendini göstermemektedir. Emperyalizm günümüzde; teknolojik gelişmelerin imkanlarından faydalanmak suretiyle, daha çok milletlerin kendi kültürlerinden koparılması ve geleneklerinin yok edilmesi olarak cereyan etmektedir. Sosyal medya başta olmak üzere “akım” adı altında birçok rezilliğe şahit olmaktayız.  Bu zor dönemde Türk gençliği; milli ve manevi değerlerine, örf ve adetlerine, geleneklerine daha da sıkı sarılmalıdır. Kendi kültürümüze ve dinimize aykırı olan hususlara karşı daha uyanık olmalıdır.

" Çaba bizden, başarı Allah’tandır."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici Beyefendi Alperen Ocaklarımızın iman, ahlak, ilim ve irfan sahibi, sosyal meselelere duyarlı ve bu noktada donanımlı bir gençliğin yetiştirilmesi için ortaya koyduğu iradeyi kastederek; “Elhamdülillah bugün Alperen Ocaklarımız o şuurda yoluna devam ediyor ama arzumuz, istiyoruz ki bütün Türk gençliği o şuurda olsun. Tarih bilincine sahip olsun. İmanlı, ahlaklı olsun bir o kadar da çağın ilmiyle bilmiyle donatılsın” şeklinde ifade ettiği hususları yerine getirme gayretindeyiz.

İşte bu amaç ve ruhla, Alperenler, Türk-İslam davası yolunda, medeniyet değerlerimize hasım olanların kınamasına aldırış etmeden, çağın gereklerine uygun bir şekilde tavizsizce hareket edecek, Türk İslam davasının sancaktarlığı yapmak için var gücüyle mücadele edecektir. Çaba bizden, başarı Allah’tandır."

Şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer'in şiir dinletisiyle sona eren programa, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi Samsun teşkilatı üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062720/samsunda-yeseviden-taceddine-alperen-bulusmalari-duzenlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.