Yavuz Ağıralioğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişeleri olduğuna dair yaptığı açıklamalara ilişkin "Bu partide Kemal Bey'in meşrebine, mezhebine, aidiyetine itiraz eden hiç kimse yoktur. Biz böyle bir şeyi milletimize de inancımıza da haksızlık sayarız" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 14:31
Yavuz Ağıralioğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağıralioğlu, “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz” sorusuna, “Endişemiz var, evet" açıklamasına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türk siyasetine nefes aldıran bir parti olduklarını söyleyen Ağıralioğlu, "İstanbul ve Ankara seçimlerini nasıl yönettiysek Cumhurbaşkanı seçimini de öyle yönetmekten bahsediyorum. Klasik olarak siyasi oy kalıplarının dışında davranarak İstanbul seçimlerini aldık. İYİ Parti burada lokomotif oldu. Bu seçimin çok önemli olduğunu, seçmen davranışlarının çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söylüyorum." dedi.

Ağıralioğlu, aday konusunda tüm kesimlerin kucaklanması açısından altılı masa olarak esnek davranmak zorunda olduklarını dile getirdi.

" Kemal Bey üzerinden geliştirilecek fitnelere malzeme vermiyorum"

Sadece seçmen davranışının doğru analiz edilmesine dair görüş belirttiğini anlatan Ağıralioğlu, "Kemal Bey üzerinden geliştirilecek fitnelere malzeme vermiyorum. Ben dahil bu partide Kemal Bey'in meşrebine, mezhebine, aidiyetine itiraz eden hiç kimse yoktur. Biz böyle bir şeyi milletimize de inancımıza da haksızlık sayarız. Ne Kemal Bey'in şahsına nezaketsizlik ediyorum ne de ittifak hukukuna halel getirecek bir şey söylüyorum." ifadesini kullandı.

" Ben kraldan çok kralcı değilim"

Ağıralioğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına ilişkin soruya ise "Biraz nezaket sınırlarının dışında bir açıklama. Ben kraldan çok kralcı değilim. Sadece doğruları söylemek zorundayız. Kral da kralcı da değiliz." yanıtını verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1938294/yavuz-agiralioglundan-kemal-kilicdaroglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.