Ankara'da çeşme, türbe ve camiler restore ediliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, merkez ve çevre ilçelerinde bulunan tarihi yapı, çeşme, türbe ve camilerin restorasyon çalışmaları için düğmeye bastı .
Ecem Çetin
|
18 Kasım 2022, Cuma - 17:53
Ankara'da çeşme, türbe ve camiler restore ediliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan çeşmelerin, türbelerin ve  camilerin restore edilmesi için harekete geçti. 

Proje kapsamında, Altındağ, Kalecik, Polatlı, Kahramankazan, Haymana, Gölbaşı, Nallıhan, Elmadağ ve Çubuk ilçelerinde bulunan tarihi çeşme, türbe ve camilerde restorasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor.

"Manevi değerlerimizi günyüzüne çıkarmayı sürdürüyoruz"

Sürdürülen çalışmaları sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kentimizin tarihi kültürel eserlerine sahip çıkıyor, kültür turizmini artırmayı ve manevi değerlerimizi günyüzüne çıkarmayı sürdürüyoruz. Çalışması biten birçok tarihi yapının yanı sıra; çeşme, türbe ve camilerimizdeki restorasyon çalışmalarını haziran ayında tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekipler; Altındağ ilçesi Hamamönü’nde bulunan Zeynel Abidin Camisi ve Polatlı Karacaahmet Türbesi’ndeki çalışmaları tamamladı. Kalecik Kazancı Baba Türbesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ise yakın zamanda tamamlanacak.

Çalışmalar 2023 yılında tamamlanacak 

Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı ilçesindeki Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı ile Altındağ’daki Hamidiye Camisi’nin ihalesini gerçekleştirdi. Restorasyon çalışmalarının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Kalecik’teki Yalım Mahalle Camisi, Nallıhan’daki Soğukkuyu Mescidi, Altındağ’daki Kesikbaş Türbesi ve Elmadağ’daki restorasyon çalışmaları için de yakın zamanda ihaleye çıkılacak.

Çeşmelerin  restorasyon çalışması 

Altındağ ilçesindeki tarihi Kağnıcıoğlu, Arslanhane ve Gecik Kadın Çeşmeleri, Elvan Camisi Çeşmesi ile Alaaddin Camisi Çeşmesi, Polatlı ilçesindeki Gedikli Çeşmesi, Kahramankazan ilçesindeki Yassıören Çamaşırhane Çeşmesi ile Haymana Çeşmesi’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Altındağ ilçesindeki Hamidiye Çeşmesi’nin retorasyonu için ihale yapılırken; Altındağ ilçesi Emine Hanım Çeşmesi, Konuklar Çeşmesi, Hacıdoğan Çeşmesi, Altı Aylık Ayaklı Çeşmesi ve Devduran Çeşmesi ile Çubuk ilçesi Sünnü Mahallesi’ndeki Tescilli Çeşme, Hasan Mahallesi Tescilli Çeşmesi, ayrıca Kahramankazan ilçesi Soğulcak Çeşmesi’ndeki restorasyon çalışmaları ise 2023 yılında başlayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1942502/ankarada-cesme-turbe-ve-camiler-restore-ediliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.