TBMM'de ırkçılık tartışması

Bütçe görüşmelerinde ırkçılık tartışması yaşandı. İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye’de Kürt-Türk düşmanlığı, kesinlikle ayrımcılık söz konusu değildir. Biz Müslümanız, Türk'üz. Kürtler de bizim kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
10 Aralık 2022, Cumartesi - 18:33
TBMM'de ırkçılık tartışması

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Konya’da iki aile arasındaki husumet sonucu 7 kişinin öldürüldüğü, yargılamanın devam ettiği olaya ilişkin tartışma çıktı. HDP’nin olayı “Kürt Türk kavgası” olarak tanımlaması ve “ırkçılık” olarak ifade etmesi üzerine, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türk milletini ırkçılıkla suçlamanın alçaklık olduğunu belirterek, “’Kalkıp adam ülkücüyüm’ diye saldırmış. Ne münasebet, sayıyorsunuz sizin için makbul olan HDP’li olan Kürt'tür onun dışındakileri Kürt saymıyorsunuz. Onlar Kürt kökenliymiş. Siz Kürt müsünüz?” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP milletvekillerinin ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dediklerini hatırlatarak, “Biz de ‘Ne mutlu insanım’ diyoruz. Biz Türkleri de Kürtleri de Arapları da aynı oranda seviyoruz. Sizi destekleyen ülkü ocakları, sizde bunu destekliyorsunuz. Şu anda suç duyurusu yapıyorum.” diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili Bülbül ise Türkiye’nin 350 bin Kürdü bağrına bastığını hatırlatarak, kendilerinin Kürt düşmanı olmadığının altını çizdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın olduğu anda olay yerine intikal ettiklerini belirterek, “Orada ailenin büyükleriyle beraber Konyalı milletvekilleriyle birlikte olduk, ailenin büyüklerinin ilk söylediği ifade edilen baş sağlığı diledim. Bu olayın kabul edilemez olduğunu söylemek gereksizdi, bu bir katliam. Bu hiçbirimiz tarafından kabul edilemeyecek, hiç bir tarafa sığdırılamayacak. Ailenin en büyüğü orada ‘Sayın Bakan bu olayın Kürt-Türk meselesiyle bir ilgisi yok’ dedi. Birinci sebep, orada bir konuşma yaptık, onlar da değerlendirme yaptılar, başsağlığı dileyip ayrıldık. 7 kişi hayatını kaybetti ve bu 7 kişinin katili yaklaşık 3 gün sonra yakalandı. Arkadaşlarımız burada hakikaten önemli bir çaba sarf ettiler. Yakalanmaması başka sonucu getirebilirdi. Bu 12 Mayıs’taki kavgadan sonra 6 kişinin tutuklanmasından sonra bir ifadede belirli cümleler ortaya konuldu. Maktullerden Sibel Dereli karakolda ‘Biz o zaman kızgınlıkla bu ifadeyi verdik. Burada ayrımcılıktan dolayı husumet söz konusu değildir’ dedi. Her meseleyi her fırsatı ayrımcılık, tam da bu kürsüden söylendiği gibi ırkçılık, Türkiye’de Kürt-Türk düşmanlığı, kesinlikle ayrımcılık söz konusu değildir. Biz Müslümanız, Türk'üz. Kürtler de bizim kardeşimizdir” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1997331/tbmmde-irkcilik-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.