Alaattin Çakıcı'nın kesinleşmiş cezası durduruldu

Alaattin Çakıcı hakkında görevi yaptırmamak için direnme suçundan verilen ve kesinleşen 9 ay 10 günlük hapis cezası hakkında infaz durdurma kararı verildi.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 16:16
Alaattin Çakıcı'nın kesinleşmiş cezası durduruldu

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre Alaattin Çakıcı hakkında 2017’de cezaevinde olduğu sırada ‘görevi yaptırmamak için direnme suçunu işlediği iddiasıyla dava açılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin girişimiyle çıkarılan infaz indirimi paketi kapsamında tahliye edilen Çakıcı, Keskin Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 15 Ekim’de dokuz ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza istinaf mahkemesinde de kesinleşmişti.

Karar, cezanın infazı için Keskin Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme kararı, cezaevine giriş işlemleri için 24 Kasım’da Keskin başsavcılığı infaz bürosuna gönderdi.

Bu sıradaysa savcılık, Çakıcı’nın kesinleşen cezasına karşı istisna bir yol olan ‘kanun yararına bozma talebiyle Yargıtay’a başvurdu. İstinafsa itiraz inceleme işlemlerinin tamamlanıncaya kadar infazın durdurulmasını talep etti.

Bunun üzerine aynı gün, Çakıcı’ya verilen hapis cezasının infazının durdurulmasına karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2005000/alaattin-cakicinin-kesinlesmis-cezasi-durduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.