Arjantin: 4 - Fransa: 2

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa, Lusail Stadyumu'nda karşılaştı. İlk yarı Arjantin'in 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda Fransa attığı 2 gol ile beraberliği yakaladı. Uzatmalarda (109) Messi'nin golüyle Arjantin 3-2 öne geçti. 118. dakikada ise Fransa, Mbappe'nin penaltı golü ile beraberliği yakaladı. Fransa'yı penaltılarda 4-2 mağlup eden Arjantin Dünya şampiyonu oldu.
Mevlüt Peker
|
18 Aralık 2022, Pazar - 19:16
Arjantin: 4 - Fransa: 2

Katar 2022'ye son şampiyon unvanıyla gelen Fransa, burada da başarısını tekrarlarsa üst üste Dünya Kupası kazanan üçüncü ülke olacak. 1934 ve 1938'de İtalya'nın şampiyonluk ipini göğüslediği turnuvada, Brezilya 1958 ve 1962'de kupayı kazanmayı başarmıştı.

Tarihinde 6. kez finale çıkan Arjantin de 36 yıllık özlemine son vererek armasına üçüncü Dünya Kupası yıldızını eklemek için sahaya çıkacak.

Arjantin ve Fransa, Dünya Kupası'nda bugüne kadar 3 kez karşılaştı. 1930 ve 1978'deki grup maçlarını Arjantin, 1-0 ve 2-1'lik skorlarla kazanırken, Rusya 2018'deki son 16 turu mücadelesinde ise Fransa sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

Arjantin'in 11'i: Emi Martínez, Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Di María, Messi, Julián Alvárez.

Fransa'nın 11'i: Lloris, Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernández, Tchouaméni, Rabiot, Griezmann, O. Dembélé, Mbappé, Giroud.

1. Zorlu maçta ilk düdük geldi.

4. Arjantin sol kanattan tehlike oluşturmak istedi. Di Maria'nın sol çaprazdan ortaladığı topu ceza sahasında kafa ile savunma karşıladı.

7. Soldan ceza sahasına giren Di Maria, son çizgide ortasını çevirdi. Ceza sahası dışında topu önünde bulan De Paul direkt kaleyi yokladı, meşin yuvarlak savunmaya çarpıp dışarı çıktı.

8. Sağ kanattan kazanılan korneri Lionel Messi ceza alanına gönderdi. Fransa savunmasında ön direkte Antoine Griezmann topu uzaklaştırdı

9. Hava topu mücadelesinde sakatlık yaşayan Fransa kalecisi Hugo Lloris'in sakatlığından dolayı oyun bir süreliğine durdu.

14. Sol kanatta hücuma destek veren Tagliafico'nun defans arkasına gönderdiği pasta Di Maria için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

19. Fransa'da Griezmann'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Olivier Giroud kafa vuruşunu yaptı. Top üstten dışarı çıktı.

22. PENALTI! Arjantin penaltı kazandı. Soldan ceza alanına giren Di Maria'ya ceza alanı içinde Dembele kontrolsüz müdahalede bulununca hakem Szymon Marciniak penaltı noktasını gösterdi.

23. GOL! Arjantin Messi'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Arjantinli yıldız, yaptığı isabetli vuruşla kaleci Lloris ve topu ayrı köşelere gönderdi.Gol - Lionel Messi

27. Fransa golden sonra çok adamla Arjantin yarı alanında.

31. Arjantin kendi yarı alanında top çeviriyor.

36. GOL! Arjantin, Di Maria ile farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Arjantin atağında Messi, Allister'in koşu yoluna doğru derin oynadı. 23 yaşındaki genç yıldız ceza sahasına girerken pasını kale sahasında kendini gösteren Di Maria'ya gönderdi. Di Maria karşı karşıya pozisyonda kaleci Lloris'i düzgün bir gol vuruşu ile mağlup etti. Gol - Ángel Di María

41. Fransa'da Dembele oyundan alındı, Kolo Muani yerine girdi. Ousmane Dembélé - Randal Kolo Muani

42. Fransızlarda şu dakikaya kadar çok varlık gösteremeyen Giroud'nun yerine de Thuram oyuna dahil oldu.Olivier Giroud - Marcus Thuram

45. İlk yarının sonuna 7 dakikalık kayıp zaman işaret edildi.

45+4: İlk yarıda uzatma dakikaları oynanırken Fransa, devreye moralli girmek için rakip yarı alanda gol arıyor.

45+7: Arjantin'de Enzo Fernandez, Kolo Muani'ye yaptığı hamlenin ardından sarı kart gördü. Sarı Kart - Enzo Fernández

Mücadelede ilk yarı 2-0 Arjantin üstünlüğü ile tamamlandı.

46. Maçta ikinci yarı başladı.

49. Di Maria ile Fransa kalesine yüklenen Arjantin'de oyunun yönü sağ kanata çevrildi. O noktadan ceza sahasına giren De Paul, topun gelişine şansını denedi. Kaleci Lloris hata yapmadı.

52. Sağ kanattan Griezmann'ın ceza alanına gönderdiği ortayı kale sahası içinde kaleci Martinez rahat bir şekilde kontrol etti.

55. Fransa'da Rabiot, orta alanda De Paul'a yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Sarı Kart - Adrien Rabiot

59. Di Maria'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Alvarez, sol çaprazda dar açıdan vuruşunu yaptı. Kaleci Lloris zorlukla kurtardı.

61. De Paul'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Messi, rakibinden sıyrılıp sağ çaprazdan vuruşunu denedi top kalenin yanından dışarı çıktı.

64. Arjantin'de günün başarılı isimlerinden Di Maria yerini Acuna'ya bıraktı. Ángel Di María - Marcos Acuña 

68. Fransa tüm hatları ile Arjantin yarı alanında.

71. Fransa'da Griezmann oyundan alındı. Coman yerine dahil oldu. Antoine Griezmann - Kingsley Coman


76. Arjantin'de savunma arkasına atılan topa hareketlenen Alvarez, dar açıdan şansını denedi ancak sonuç alamadı.

79. PENALTI! Fransa penaltı kazandı.

80. GOL! Fransa, Mbappe'nin golü ile farkı 1'e indirdi. Yıldız futbolcu, kalecinin sağına sert vurdu ve golü yaptı. Gol - Kylian Mbappé

82. GOL! Fransa, Mbappe ile beraberliği yakaladı. Gol - Kylian Mbappé

87. Fransa'da Thuram, ceza sahası içinde hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gördü. Sarı Kart - Marcus Thuram

90. Maçın sonuna +8 dakika uzatma işaret edildi.

90. 90+4: Fransa'da Mbappe, rakip yarı alanda kaleyi cepheden gören noktadan çok sert vurdu. Savunmaya çarpan top dışarı çıktı.

91. Arjantin'de Molina, Montiel'le değişti. Nahuel Molina - Gonzalo Montiel

95. Fransa kendi yarı alanında top çeviriyor.

96. Fransa'da Rabiot çıktı. Fofana girdi.Adrien Rabiot - Youssouf Fofana

98. Arjantin sol kanattan tehlike oluşturdu. Tagliafico'nun ortasında ceza sahasında Alvarez topa dokunamadı.

102. Maçta tempo düşük olarak ilerliyor. 

103. Arjantin'de Parades, De Paul'un yerine oyunda. Rodrigo de Paul - Leandro Paredes 

103. Arjantin'de kalan bölümde gol ümidi olarak Martinez, Alvarez'in yerine görev yapacak. Julián Álvarez - Lautaro Martínez 

105. Arjantin'de kalan bölümde gol ümidi olarak Martinez, Alvarez'in yerine görev yapacak. Julián Álvarez - Lautaro Martínez 

105. İlk uzatma devresi sona erdi. 

106. İkinci uzatma devresi başladı.

108. Messi ceza sahası dışında topu alır almaz dönerek şansını tamamladı.

109. GOL! Messi'nin golü ile Arjantin 3-2 öne geçti. Ceza alanında topla buluşan Martinez'in sağ çaprazdan vuruşunu Hugo Lloris çeldi. Dönen topu önünde bulan Messi, yakın mesafeden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Gol - Lionel Messi

113. Fransa'da Varane çıktı, Konate girdi. Raphaël Varane - Ibrahima Konaté

116. Fransa penaltı kazandı

118. GOL! Fransa, Mbappe'nin penaltı golü ile beraberliği yakaladı. Gol - Kylian Mbappé

120. İkinci uzatma dakikaları da sona erdi. Kazananı penaltılar belirleyecek.

Fransa'da Mbappe ilk penaltıyı gole çevirdi. Gol - Kylian Mbappé

Arjantin'de Messi de penaltıyı golle buluşturdu. Gol - Lionel Messi

Fransa'da Coman penaltıyı kaçırdı.Sayılmayan Gol - Kingsley Coman

Fransa'da Tchoumani penaltıyı kaçırdıSayılmayan Gol - Aurélien Tchouameni

Arjantin'de Parades golü bulduGol - Leandro Paredes

Fransa'da Kolo Muani golü attıGol - Randal Kolo Muani

Arjantin'de Montiel penaltı golü attı.Gol - Cristian Romero

2022 FIFA Dünya Kupası'nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa'yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2010621/arjantin-4-fransa-2
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.