Ekrem İmamoğlu: “Gurur duydum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen ve siyasi yasak getirilen İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili konuşurken, "Kendisiyle baba-oğul gibiyiz' dedi. İmamoğlu'ndan ise “Gurur duydum" değerlendirmesinde bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
20 Aralık 2022, Salı - 16:12
Ekrem İmamoğlu: “Gurur duydum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2019 yılında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine 'ahmak' dediği iddiası ile 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilmesi ve siyasi yasak getirilmesi siyasi gündemin ön sıralarında yer almaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu TBMM'deki CHP grup toplantısına davet etti. Meclis'e gelen İmamoğlu girişte, "Güzel bir gün olacak" dedi.

" Kılıçdaroğlu da bugünkü Meclis Grup toplantısındaki konuşmasında şunları söyledi:

“İmamoğlu'nun adını ağzına alman için ağzını yıkayacaksın”

Kılıçdaroğlu "Her şeyi alenen yaptılar, 85 milyonun önünde adaleti katlettiler. Bunlar olurken, Saray'ın fotoromanı da başka bir pisliğin içinde. 16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış; sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim? İmamoğlu'nun adını ağzına alman için ağzını yıkayacaksın. Sen kendini nasıl onunla kıyaslarsın? Ben senin ne haltlar işlediğini gayet iyi biliyorum. İmamoğlu büyük lokmadır, boğazınıza takılır, boğarız sizi.

“Baba oğul ilişkisi gibiyiz”

Sizin bilmediğiniz, bizi yakından tanıyanların iyi bildiği bir şeyi sizlere ifade edeceğim. Ben, Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu gibi benim de evladım. Ona sahip çıkmak benim boynumun borcu. Yankesicilere söylüyorum, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak bir şey söylemek isterim; ihtiras doymak bilmeyen canavardır. İhtirasının esiri olma, kin kusma, adaletli olmaktan ayrılma.

Bu açıklamaların ardından gözler İmamoğlu’na çevrildi.

“Gurur duydum”

Meclis'te grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren İmamoğlu, "Gurur duydum. Öyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Bu ilk kez değil. Benim de dile getirdiğim bir şey. Bugün bunu duymak benim için gururdur. Genel başkanımı her yerde dinlemek çok keyiflidir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Saraçhane düğümü çözüldü mü?" diye sorması üzerine İmamoğlu, "Düğüm yoktu ki" yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2016418/ekrem-imamoglu-gurur-duydum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.