PKK'ya üst düzey darbe!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı kategoride aranan PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
aa:text:20200928:22549074
|
28 Eylül 2020, Pazartesi - 18:41
PKK'ya üst düzey darbe!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından iki müjdeli haber paylaştı.

Bakan Soylu, yarın Diyarbakır annelerinden birinin daha çocuğuna kavuşacağını, bir de kırmızı kategorideki bir teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

"Yüzbaşı Mahmut ve kahramanları ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandığını paylaşımında Bakan Soyly  "İki önemli haber. Bir, Diyarbakır annelerinin 18'inci kavuşması inşallah yarın gerçekleşiyor. İki, kırmızı kategoride aranan PKK terör örgütü mensuplarından birine daha sınırlarımız içerisinde çizik. Yüzbaşı Mahmut ve kahramanları ruhunuz şad olsun." bilgisini paylaştı.

O terörist sözde sorumlu çıktı

Bakan Süleyman Soylu'nun bu paylaşımının ardından İçişleri Bakanlığından öldürülen teröristin kimliğiyle alakalı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, terörden arananlar listesinde ’Kırmızı Kategori’de yer alan terör örgütünün sözde Botan Saha Sorumlusu ’Agit Civyan’ kod adlı Vahiyettin Karay’ın etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

 Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yıldırım- 10 Nordoz Operasyonu kapsamında, Van Çatak ilçesi Andiçen Mahallesi kırsalında, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 11 Eylül 2020 tarihinde Van İl Jandarma Komutanlığı JÖH ve Komando Birlikleri tarafından SİHA ve yakın hava destekli operasyon neticesinde 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalarında; teröristlerden birinin sözde Botan Saha Sorumlusu olarak faaliyet gösteren ’Agit Civyan’ kod adlı Vahiyettin Karay olduğu ve terörden arananlarda ’Kırmızı Kategori’de yer aldığı tespit edilmiştir" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/201703/pkkya-ust-duzey-darbe
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.