Babacan: "Asgari ücret en az gerçek enflasyon artı refah payı kadar artırılmalıdır dedik. Bunu yapmadınız"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim sırtımızda 85 milyonun taşındığı bir küfe var” açıklamasına sert tepki gösteren Babacan, “85 milyon sizin sırtınızdaki küfedeki yük değildir. Siz kendiniz artık bu milletin sırtına yük oluyorsunuz” diye konuştu.
Ersin Küçükbarak
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 16:24
Babacan: "Asgari ücret en az gerçek enflasyon artı refah payı kadar artırılmalıdır dedik. Bunu yapmadınız"

Asgari ücret belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti 2023 yılı için 8506 lira olarak açıkladı. Bu rakama muhalefetten tepkiler geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da asgari ücrete ilişkin bir video paylaştı.

Asgari ücretin “yüzde 99 zam verdik” diye bir müjde verircesine açıklandığını belirten Babacan, gerçek enflasyonun yüzde 200’e yaklaştığını herkesin bildiğini vurguladı.

Babacan, “Çarşıya pazara çıkan herkes, doğalgaz faturası, elektrik faturası ödeyen herke gayet iyi biliyor ki bu ülkede gerçek enflasyon yüzde 200’e yakın. Biz ne dedik asgari ücret en az gerçek enflasyon artı refah payı kadar artırılmalıdır dedik. Bunu yapmadınız ve milyonlarca insanı gelir kaybıyla yoksullukla karşı karşıya bıraktınız” dedi.

“Bu önemli bir konu ve üstelik sayın Erdoğan’ın bu milleti 85 milyonu sırtında taşıdığı bir yüke, küfede taşıdığı bir yüke benzetmesi gerçekten kabul edilmez. Eğer bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin. 85 milyon sizin sırtınızdaki küfedeki yük değildir. Siz kendiniz artık bu milletin sırtına yük oluyorsunuz. Lütfen bir an önce bırakın gidin. Öyle mayısı, haziranı falan beklemeyin. İşte Meclis elinizin altında. Seçim yapmak mümkün. Hemen mart ayında bir seçimi ilan edin. Bir an önce milletimizin bu ıstırabını bitirin”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2021408/babacan-asgari-ucret-en-az-gercek-enflasyon-arti-refah-payi-kadar-artirilmalidir-dedik-bunu-yapmadiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.