ABD'de kar fırtınası: Ölü sayısı 17'ye yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri'nde dondurucu soğukların etkisi altında. Kar fırtınası alarmı verilen ülkede ölü sayısında ise artış yaşandı. Soğuktan hayatlarını kaybedenlerin sayısı 17 oldu.
Onur Çetinkaya
|
25 Aralık 2022, Pazar - 08:45
ABD'de kar fırtınası: Ölü sayısı 17'ye yükseldi

Ulusal Hava Servisi (NWS), Kuzey Kutbu'ndan gelerek ülkenin yaklaşık üçte ikisini etkisi altına alan dondurucu rüzgarların, ülkenin orta ve doğu kesimlerinde hafta sonunda da etkisini sürdüreceğini duyurdu.

USA Today'in haberine göre, ülke genelinde yaşanan hava koşullarına bağlı kazalarda şu ana kadar en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Cuma gününden bu yana ölü sayısı iki katına çıkarken, kar fırtınasının en etkili olduğu eyaletlerde meydana gelen zincirleme kazalarda da onlarca kişi yaralandı.

Yetkililer, bazı bölgelerde saatte 115 kilometreye ulaşan kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğünü belirtti.

Ülkede 1 milyondan fazla ev ve iş yeri elektriksiz

Poweroutage sitesine göre, ülke genelinde 1 milyondan fazla ev ve iş yeri elektrik kesintileriyle boğuşurken, yetkililer, devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle arızaların tamir edilmesinin günler alabileceği uyarısında bulundu.

ABD'de dondurucu soğuklar nedeniyle ülke nüfusunun yüzde 60'ına denk gelen 200 milyondan fazla kişiye "Kış fırtınası uyarısı veya tavsiyesi" yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2024551/abdde-kar-firtinasi-olu-sayisi-17ye-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.