Borcunu ödememek için yaptıkları ‘pes’ dedirtti

Endonezya'da bir kadının borcunu ödememek için başvurduğu yol 'pes' dedirtti.
Ersin Küçükbarak
|
25 Aralık 2022, Pazar - 10:19
Borcunu ödememek için yaptıkları ‘pes’ dedirtti


Duyanları şaşırtan dolandırıcılık olayı Endonezya’nın Kuzey Sumatra eyaletinde meydana geldi.

Yüklü miktarda borcu olan kadın, borçlandığı kişiye parayı söz verdiği sürede ödeyemedi. Bu arada kadın akla gelmeyecek bir plan hazırladı.

Sahte ölüm haberini kızının Facebook sayfasında paylaştı

Borcunu ödememek için sahte bir ölüm planını uygulamaya koyan kadın, kızının Facebook sayfasında kazada hayatını kaybettiğini belirten paylaşımda bulundu.

Kefen giyip fotoğraf çektirdi

Paylaşımda, evinin yakınındaki bir köprüde meydana gelen bir kazada öldüğü ve cenazesinin Endonezya’nın Aceh bölgesinde gömüleceğini yazdı.

Kızının Facebook sayfasındaki resimlerde, kadının kefen içerisindeki fotoğrafları ve bir hastane arabasında ceset torbasının fotoğrafı yer aldı.

Sedyedeki ceset filmden bir kare çıktı

Kadının ‘ölümü’ borcunu bekleyen kişi de dahil pek çok kişi tarafından şüpheli bulundu. Özellikle sedyedeki ceset karesinin bir filmden sahne olduğunun anlaşılmasıyla şüpheler daha da arttı.

Kızı gerçeği itiraf etti

Daily Star’ın haberine göre kadının kızı Najwa Almira Ginting daha sonra gerçeği kabul etti ve annesinin hala canlı olduğunu ve sadece borcu nedeniyle ölü taklidi yaptığını söyledi. Kızı annesinin bu aldatmaca için affedilmesini istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2024633/borcunu-odememek-icin-yaptiklari-pes-dedirtti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.