Yanık, "İlk kez kız çocuklarının okullaşma oranı erkek çocuklarını geçti”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kız çocuklarının okullaşma oranının geçtiğimiz dönem itibariyle ortaöğretimde erkek çocuklarını geçtiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
26 Aralık 2022, Pazartesi - 14:45
Yanık, "İlk kez kız çocuklarının okullaşma oranı erkek çocuklarını geçti”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Yanık, çocukların okul eğitimi ve okula giden çocukların oranlarını açıkladı.

Kızların okula gitme oranı erkekleri geçti

Kız çocuklarına yönelik yapılan sosyal yardımların hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yanık, " Kız çocuklarının okullaşma oranı AK Parti iktidarları döneminde özellikle bu geçtiğimiz dönem itibariyle ortaöğretimde erkek çocuklarını geçti. İlk kez Türkiye tarihinde ilk kez kız çocuklarının okullaşma oranı erkek çocuklarını geçti. İşte bu çalışmalar sayesinde, bu sinerji, bu beraberlik sayesinde biz çocuklarımızın aileleri yanında desteklemelerini sağlıyoruz. Ekonomik olarak ihtiyaçları varsa destekliyoruz. "diye konuştu.

"Lojistik merkez oluşturuyoruz"

Birçok alanda sosyal yardım hizmeti sunarak vatandaşların yanlarında olduğunu söyleyen Bakan Yanık, afet ve acil durumlar için lojistik merkezler oluşturduklarını ifade etti. 

Yanık,"Geçtiğimiz yıl maalesef sel ve yangın ki bakanımızla beraber de dolaşmıştık sahayı. Oradaki ihtiyacı görüp, Allah göstermesin olmasın tabii ki ama olduğunda çok daha hızlı bir biçimde müdahale edebilmek için her bir bölgemize en az birer tane büyük lojistik merkezi oluşturuyoruz. Şu anda ve bu lojistik merkezlerimizde aynı yardım ihtiyacı olabilecek, aynı ihtiyaç olacak yardım malzemelerini depolayıp ihtiyaç olduğunda hemen hızlıca o bölgeye en yakın lojistik merkezinden, o yardım malzemelerimizi ulaştırmanın çalışmasını inşallah yapacağız. Dolayısıyla psikososyal destek ve ayni yardımlar noktasında da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2025997/yanik-ilk-kez-kiz-cocuklarinin-okullasma-orani-erkek-cocuklarini-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.