Temel Karamollaoğlu'ndan EYT açıklaması

EYT ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, "Basit bir karar aldılar. Mübarekler 20 yıldır niye beklediniz? Bunun ne faydası olacak önümüzdeki dönemde göreceğiz, bunun getireceği yük ne olacak onu göreceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 15:15
Temel Karamollaoğlu'ndan EYT açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Karamollaoğlu, EYT, asgari ücret ve yapılan 6'lı masa toplantısına ilişkin açıklama yaptı. 

"Bunun getireceği yük ne olacak onu göreceğiz"

Temel Karamollaoğlu EYT'ye ilişkin şunları söyledi:

"Basit bir karar aldılar. Mübarekler 20 yıldır niye beklediniz? Bunun ne faydası olacak önümüzdeki dönemde göreceğiz, bunun getireceği yük ne olacak onu göreceğiz." dedi.

"Asgari ücret, yine açlık sınırının altında kalacak"

Açlık sınırında olan bir rakamın asgari ücret olarak belirlendiğini aktaran Karamollaoğlu, "Birkaç ay sonra göreceksiniz bu 8 bin 500 lira yine açlık sınırının altında kalacak." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz, en kısa zamanda asgari ücreti yoksulluk sınırına çıkarmaktır"

Yoksulluk sınırının 22 bin lira civarında olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, "Hedefimiz, en kısa zamanda asgari ücreti yoksulluk sınırına çıkarmaktır. Bu üç senede mi olur, beş senede mi olur ama kesinlikle beş seneyi geçmez." ifadelerini kullandı.

Enflasyonun üç haneli rakamlara ulaştığını iddia eden Karamollaoğlu, kişi başına düşen milli gelirin azaldığını dile getirdi

"5'indeki toplantı  bize güç katacak"

6'lı masanın amacının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirmek olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"6'lı masa çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki ayın 5'inde biraz geciken toplantımızı inşallah gerçekleştireceğiz. Bu toplantımız bize güç katacak. Birbirleriyle uzlaşması zor gözüken, çok farklı parti programları olan altı parti bir araya gelip, bu ülkenin geleceğini sağlam bir temele oturtmak için uzlaşı içine girdiler."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2032987/temel-karamollaoglundan-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.