Temel Karamollaoğlu'ndan asgari ücret eleştirisi! ''Açlık sınırının altında kalacak''

Asgari ücret eleştirisinde bulunan Temel Karamollaoğlu, "Birkaç ay içerisinde göreceksiniz yine bu asgari ücret açlık sınırının dahi altında kalacak. Neden? -Çünkü sistem bozuk! -Çünkü almaları icap eden tedbirleri almıyorlar. -İsraftan ve yolsuzluktan vazgeçmiyorlar" dedi.
Ecem Çetin
|
30 Aralık 2022, Cuma - 11:20
Temel Karamollaoğlu'ndan asgari ücret eleştirisi! ''Açlık sınırının altında kalacak''

2023 yılında uygulanacak asgari ücret geçtiğimiz hafta belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği haberi Beştepe'de açıkladı ve yeni asgari ücret  8 Bin 506 TL olarak belirlendi.

Siyasetin gündemi haline gelen konuya ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün sosyal medya hesabından asgari ücret eleştirisinde bulundu.

"Asgari ücret tespiti için aylarca konuşuldu"

Açlık sınırında bir rakamın belirlendiğini söyleyen  Karamollaoğlu, "Asgari ücret tespiti için aylarca konuşuldu, kaç kere toplantı yapıldı. En sonunda yine açlık sınırında bir rakamı, asgari ücret olarak belirlediler." ifadelerini kullandı. 

"Asgari ücret açlık sınırının dahi altında kalacak, çünkü sistem bozuk"

Asgari ücretin bir kaç ay içerisinde açlık sınırının altında kalacağını ifade eden  Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:  

"Evet az bir rakam değil; ama emin olun, birkaç ay içerisinde göreceksiniz yine bu asgari ücret açlık sınırının dahi altında kalacak. Neden? -Çünkü sistem bozuk! -Çünkü almaları icap eden tedbirleri almıyorlar. -İsraftan ve yolsuzluktan vazgeçmiyorlar."

"Ülkemizin yokluğa mahkum edildiğinin en açık delilidir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Normalde bir ülkede çalışan insanların en az yoksulluk sınırında bir ücret almaları gerekir. Bugün devlette çalışan memurların bile birçoğu o rakamı alamıyorlar. Bu durum, ülkemizin bir bütün olarak yokluğa mahkum edildiğinin en açık delilidir." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2035519/temel-karamollaoglundan-asgari-ucret-elestirisi-aclik-sinirinin-altinda-kalacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.