Temel Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'ün adaylığına yeşil ışık

Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin "Abdullah Bey'in de bir tecrübesi var. Bu konudaki tavrı da net. Geçen sefer "İttifak olursa aday olabilirim" demişti. Adaylığı konusu da gündeme gelebilir, bunu garipsemem" dedi.
Ecem Çetin
|
03 Eylül 2022, Cumartesi - 09:16
Temel Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül'ün adaylığına yeşil ışık

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, Millet İttifakı'nın adayı kim olacak tartışmaları devam ediyor.

Aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu' nun isimleri ön plana çıksa da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismi de konuşulan isimler arasında.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'de Mustafa Yılmaz'ın sunduğu Gündem Türkiye'de Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin açıklama yaptı. 

"Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim"

Karamollaoğlu"Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim ve kabul görmüştü. Ancak o günkü şartlar altında önceden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler olduğu için başta Meral Hanım olmak üzere, bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu." dedi.

"Abdullah Gül'ün adaylığı müsbet olur"

Gül'ün 6'lı masanın adayı olabileceğini belirten Karamollaoğlu, "Bugün Abdullah Bey'in böyle bir intibah doğuracak adımlar atması, bence menfii değil müsbet bir şeydir, düşünülür. Abdullah Bey'in de bir tecrübesi var. Bu konudaki tavrı da net. Geçen sefer "İttifak olursa aday olabilirim" demişti. Adaylığı konusu da gündeme gelebilir, bunu garipsemem." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1756100/temel-karamollaoglundan-abdullah-gulun-adayligina-yesil-isik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.