Çip zorunluluğu sonrası evcil hayvanlar sokağa bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'ne göre evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere çip takma zorunluluğu getirildi. 31 Aralık gecesi dolan süreye rağmen çip taktırmadıkları evcil hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı.
Onur Çetinkaya
|
02 Ocak 2023, Pazartesi - 09:38
Çip zorunluluğu sonrası evcil hayvanlar sokağa bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması için çip takma zorunluluğu getirdi.

Hayvan sahiplerinden 31 Aralık gününe kadar evcil hayvanlarına çip taktırmaları istendi.

Terk etmeye başladılar

Evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayan hayvan sahipleri, 1 Ocak 2023 itibarıyla hayvan başına 3 bin 469 TL ödeyecek. 

Çip bulunamayan yerlerde ise evcil hayvan sahibi, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ya da veterinerde beyanname doldurup, çipe ulaşıldığı zaman uygulama gerçekleştirilecek. 

Çip taktırdıktan sonra evcil hayvanını sokağa bırakanlara da 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak.

Bazı hayvan sahipleri ise 31 Aralık gecesi dolan süreye rağmen çip taktırmadıkları evcil hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. 

Terk edilen hayvan sayısında artış 

Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, çip uygulaması sonrasında terk edilen evcil hayvan sayısında artış yaşandığını belirtti. Demir, "Normal aylarda bahçemize 20-30 dostumuz gelirken, şu anda 80-90’lara dayandı. Ev ortamına alışmış bu hayvanların bırakın sokakları, barınaklarda bile yaşamaları çok zor." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2039350/cip-zorunlulugu-sonrasi-evcil-hayvanlar-sokaga-birakildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.