Ak Parti MYK’da seçim tarihi alternatifleri görüşüldü

Siyasi gündemde seçim tarihi öne çıktı. Seçimler 18 Haziran 2023’te mi yapılacak, öne mi çekilecek? Seçim için olası tarihler neler? AK Parti Merkez Yürütme toplantısında seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde duruldu.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 11:17
 Ak Parti MYK’da seçim tarihi alternatifleri görüşüldü

Siyasette 18 Haziran olan normal seçim tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği  tartışılıyor.

Üniversite sınavları, tatilin başlaması, hac dönemi gibi pek çok gerekçeyi dikkate alan Ak Parti tarihi belirlemeye çalışıyor.

NTV’nin haberine göre konu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantıda, seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri ön plana çıktı.

Seçimlerin öne alınması için Meclis'te 360 kabul oyu gerekiyor. Bu nedenle muhalefetle görüşme yapılması kararlaştırıldı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, yeni seçim kanununun geçerli olacağı tarih olan 6 Nisan'dan sonra yapılacak erken seçime sıcak bakmıyor.

Seçim tarihi, Meclis kararı ile öne alınamazsa, ikinci bir yol daha var. O da Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesi. Cumhurbaşkanı Meclis'i feshetme kararının Resmi Gazete'de yayımlanması halinde, 60 günlük süreç işliyor. 60 günün tamamlandığı ilk pazar seçime gidiliyor.

Seçim tarihinin, Cumhur ittifakı ortakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmede alınması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2043222/ak-parti-mykda-secim-tarihi-alternatifleri-gorusuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.