AK Parti kulislerinde konuşulan seçim tarihi

AK Parti kulislerinde, 2023 seçimlerinin üniversite sınavları ve bayramın olumlu psikolojisinden yararlanılması amacıyla 14 Mayıs'ta yapılmasının konuşulduğu öğrenildi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 09:26
AK Parti kulislerinde konuşulan seçim tarihi

Muhalefet kasım ayında bir seçim olma ihtimali üzerinde dururken, Ak Parti kulislerinde de sınav ve Ramazan Bayramı nedeniyle seçim tarihine bir düzenleme yapılması konuşuluyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti kulislerinde seçim tarihinin bir ay öne çekilerek, 14 Mayıs 2023 olarak belirlenebileceği ifade ediliyor.

Haziran ayında gerçekleşecek üniversiteye giriş ve diğer sınavlarla, seçiminin çakışma ihtimali üzerinde duruluyor.   Ayrıca nisan sonundaki Ramazan Bayramı’ndan iki hafta sonra yapılacak bir seçimin psikolojisinin toplumda olumlu yansımalarının olacağı hesabı yapılıyor.

Sınavlar ve bayram etken

AK Parti’de ve hükûmette yapılan değerlendirmelerde, haziran ayında üniversiteye giriş ve diğer sınavlarla çakışması ihtimali sebebiyle, seçimlerin mayıs ayına çekilmesinin daha doğru olacağı ifade ediliyor.

İkinci tura kalma ihtimali

Öte yandan, AK Parti’de seçim için öne çıkan 14 Mayıs tarihinin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ikinci tur ihtimalinin de dikkate alınarak gündeme getirildiği ifade ediliyor. Seçimlerin 18 Haziran’da yapılması durumunda, ikinci tur seçimler, anayasaya göre iki hafta sonra yapılacak ve temmuz ayına sarkmış olacak. AK Parti kaynakları, temmuz ayı itibarıyla tatil sezonunun başlayacağı, büyükşehirlerden Anadolu’ya ve yazlık yerlere gidişlerin artacağı, bu nedenle sandığa katılımın düşebileceğini değerlendiriyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1596874/ak-parti-kulislerinde-konusulan-secim-tarihi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.