Sinan Ateş cinayetinde 4 şüpheliden 3'u tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
Zeliha Demirci
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 20:10
Sinan Ateş cinayetinde 4 şüpheliden 3'u tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K., M.U., E.U. ve M.Y.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen ve soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 4 zanlıdan U.K., M.U. ve M.Y. tutuklanırken, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında MHP İstanbul il yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk de bulunuyor.

İLK İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında, dün tutuklanan ve olay sırasında tetikçinin bulunduğu motosikleti kullanan Vedat Balkaya’nın mahkemedeki ifadesinde, “Eray Özyağcı (tetikçi) bana ‘küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle’ dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi.

HASAN SARAÇ'IN İFADESİ

Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç’ın da Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. ‘İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin’ dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” dediği kaydedildi.

Şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürüldü. Gözaltına alınanların sayısının 17 olduğu belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045200/sinan-ates-cinayetinde-4-supheliden-3u-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.