İmamoğlu,"Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Dudullu – Bostancı metro açılış töreninde konuştu. İBB’ye ‘kayyum’ iddialarının gündeme gelmesi hakkında konuşan İmamoğlu, "Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir" diye seslendi.
Onur Çetinkaya
|
06 Ocak 2023, Cuma - 12:09
İmamoğlu,"Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir"

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu-Bostancı Metro Hattı açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayyum iddialarını değerlendirdi.

Açılış törenine altılı masa liderleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

"Gök kubbeyi başınıza yıkma tasviri budur"

Ağustos 2022'de başlattığımız 150 günde 150 projenin final açılışındayız. Gerçi biraz hızlı gitmişiz; 150'nci değil 190'ıncı projenin açılışını beraber yapıyoruz diye konuşan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayyum iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, "Bize milletin verdiği görev bu kadar yalın ve anlaşılırdır. İşte bu yalın yetkiyi sindiremez, milletin seçtiği kişi olarak millete efendilik yapmaya kalkarsan İstanbul’un bu halis yönetimine el koymak adına her türlü kumpası yapmaya kalkarsınız. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Bunu yapmaya çalışırsın, yapmak istersin, belki o ahlakın parçası olabilirsin ama buradan söylüyorum. Milletimiz bunu sana yaptırmaz.

Tam da burada milletimizin cevabını hatırlamak isteyenler 31 Mart, 6 Mayıs ve 23 Haziran arasındaki sürecini hatırlasın. İşte benim bahsettiğim gök kubbeyi başınıza yıkma tasviri budur. Onu başka yere çekmeye çalışanlar bunu anlasınlar. Anladığınızı da düşünüyorum. Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir, onun için bu kıymetli hizmetin ve çok değerli genel başkanımızın huzurunda haykırıyorum. İstanbul için adalet, Türkiye için adalet.

Tek kişi gidecek, milletin hükümeti milletin huzur ve kardeşlik getirecek. Bu ülkenin bereketini kaçıranlar evine gidecek Millet'in hükümeti huzur getirecek. Büyük bir haysiyet mücadelesi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2047259/imamoglumilletin-sectigini-ancak-millet-degistirir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.