Faik Öztrak'tan iktidara eleştiri! ''Emeklinin, memurun EYT'linin hakları gasbedildi''

Emeklilerin, memurların, EYT'lilerin haklarının gasbedildiğini söyleyen Faik Öztrak, "2021’in başından 2022 sonuna, ortalama bir memurun cebinden enflasyonla çalınan miktar tamı tamına 26 bin 427 lira…“Enflasyon en adaletsiz, En sinsi vergidir” derken, Biz işte bunu kastediyoruz" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Ocak 2023, Çarşamba - 15:00
Faik Öztrak'tan iktidara eleştiri! ''Emeklinin, memurun EYT'linin hakları gasbedildi''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, emekli aylıkları ve memur maaşları üzerinden iktidarı eleştirdi.  

Öztrak, 2002'de net asgari ücretin 184 lira, en düşük memur emekliği aylığının 377 lira, en düşük işçi emekli aylığının 257 lira ve en düşük esnaf emekli aylığının ise 150 lira olduğunu hatırlattı. 

Öztrak, şunları söyledi: 

"En düşük memur emekli aylığının 17 bin 377 lira olması gerekiyor"

"2002’deki emekli aylığı - asgari ücret oranını tutturmak için bugün; en düşük esnaf emekli aylığının 6 bin 923 lira, en düşük işçi emekli aylığının 11 bin 861 lira, en düşük memur emekli aylığının 17 bin 377 lira olması gerekiyor. 

"Emekliye caka satıyor"

Ama Erdoğan çıkmış; “En düşük emekli aylığını, 5 bin 500 lira yaptım” diyerek, Emekliye caka satıyor. Erdoğan’ın yaptığı, EYT’liler de dâhil, 15 milyon emeklinin, hakkını gasbetmektir. Emeklinin hakkını çalmaktır." 

Memurlarında haklarının gasbedildiğini söyleyen Öztrak, İstanbul Ticaret Odası yıllardır, ücretlilerin muhatap olduğu enflasyonu ölçer. 2021’in ikinci yarısında uygulanan “sözde” model neticesinde, ortalama memur maaşındaki artış, hep enflasyonun altında kaldı. Üstteki mavi çizgi, İTO’nun ücretliler enflasyonunu gösteriyor. Alttaki yeşil çizgi ise ortalama memur maaşındaki gelişimi... Enflasyonla, maaş arasındaki fark, memurların gerçek maaş kaybını gösteriyor. " ifadelerini kullandı. 

Faik Öztrak, son olarak şunları söyledi: 

"Memurun cebinden enflasyonla çalınan miktar tamı tamına 26 bin 427 lira"

"2021’in başından 2022 sonuna, ortalama bir memurun cebinden enflasyonla çalınan miktar tamı tamına 26 bin 427 lira…“Enflasyon en adaletsiz, En sinsi vergidir” derken, Biz işte bunu kastediyoruz. "

"Bunların ne olduğunu milletimiz gördü, notunu verdi"

"Memura ve emekliye iki taksitte yapılan yüzde 30 maaş ve aylık zammı, bu hükümetin sebebi olduğu dertlere derman değildir. Bunların ne olduğunu milletimiz gördü. Notunu verdi. Tasdiknamelerini vermek için artık gün sayıyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2053901/faik-oztraktan-iktidara-elestiri-emeklinin-memurun-eytlinin-haklari-gasbedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.