AK Parti'de öne çıkan seçim tarihleri

Gazeteci Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mart ayında seçim tarihini açıklayacağını öne çıkan tarihlerin 30 Nisan, 7 Mayıs, 14 Mayıs olduğunu yazdı.
Ankara Masası
|
13 Ocak 2023, Cuma - 09:17
AK Parti'de öne çıkan seçim tarihleri

Hürriyet yazarı Hande Fırat, çok konuşulan seçim tarihleriyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Fırat, seçim tarihinin; hac süreci, üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci, tarım bölgelerine gidişler üzerinden hesaplandığını belirterek, tarihin mart ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını öne sürdü.

İddialarını aldığı bilgilere dayandıran Fırat, seçim tarihi olarak 30 Nisan,7 Mayıs,14 Mayıs'ın öne çıktığını ifade etti.

Fırat, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Önce başlıca iki kritik tarihi hatırlayalım:

* Ramazan 23 Mart 2023’te başlayacak, 20 Nisan’da bitecek. Bayram ise 21 Nisan ile 23 Nisan tarihleri arasında.

- Kurban Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihlerinde.

Bu tarihlerin yanı sıra...

Hac süreci.

  1. Üniversite sınavı, okulların kapanışı ve tatil süreci.
  2. Tarım bölgelerine gidişler.

2023 seçimleri işte bu tarihlerin hesabı üzerinden yapılıyor. İlk turla ikinci turun arasında 15 gün olacak. AK Parti Seçim İşleri Merkezi 6 Nisan sonrasına (Yeni seçim kanunu bu tarihten sonra yürürlükte olacak) ilişkin tüm olasılıklara göre çalışmalarını yaptı. Ancak, öne çıkan tarihler 30 Nisan/7 Mayıs/14 Mayıs. Her ne kadar 14 Mayıs tarihi kulislerde konuşulsa da, bir önemli etken de kampanya sürecinin Ramazan ayında sürecek olmasının artı ve eksilerinin neler olacağı... Sonuçta tüm etkenleri değerlendirerek son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek, mart ayı içinde cumhurbaşkanlığı kararı ile seçim tarihini ilan edecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2056244/ak-partide-one-cikan-secim-tarihleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.