AK Partili kaynak: Seçim 18 Haziran'da

Reuters haber ajansı AK Partili kaynakların 18 Haziran'ın seçim tarihi olarak öne çıktığını söylediğini yazdı. Haberde Cumhur İttifakı'nın depreme atıfta bulunarak "Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz" sloganını kullanacağı bilgisi paylaşıldı.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 17:44
AK Partili kaynak: Seçim 18 Haziran'da

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde binlerce kişi hayatını kaybederken, 15 milyona yakın vatandaş felaketten etkilendi.

Yaşananların ardından 14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin ertelenmesi tartışılmaya başlandı.


Bloomberg ve Reuters'ın geçtiği iki haberde ise AK Parti kaynakların farklı görüşler bildirildiği aktarıldı.


Bloomberg'e konuşan AK Partili kaynak seçim için 14 Mayıs'a dikkat çekerken,  Reuters, seçimin 18 Haziran'da yapılması görüşünün öne çıktığını bildirdi.

"18 Haziran'da yapılması muhtemel"

Reuters'ta yer alan haberde hükümet yetkilisinin "Seçimlerin 18 Haziran'da yapılması konusunda anlaşmaya varılması çok muhtemel" dediği aktarıldı. Yetkilinin seçim tarihi için Cumhur İttifakı ortakları arasında yapılacak toplantının ardından nihai kararın verileceğini söylediği, kaydedildi.

Başka bir kaynak ise, "Seçimler için 14 Mayıs erken bir tarih gibi görünüyor. İki lider de, 18 Haziran'ı onaylayacak" ifadelerini kullandı. 

Slogan değişecek

AK Parti'nin 'Yeter söz milletindir' sloganını ise rafa kaldıracağı ifade edildi. 

AK Partili üst düzey isminin, "Kayıplar çok ağır ancak o tarihe kadar en azından fiziki olarak bile olsa bir miktar depremin izlerinin silinip insanların oturabileceklerini görecekleri inşaatlar yükselmeye başlayacak. Daha önce 'yeter söz milletindir' olarak belirlenen sloganın yerini 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' sloganı alacak" dediği haberde yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070996/ak-partili-kaynak-secim-18-haziranda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.