Fatih Erbakan'dan ABB'ye ulaşım zammı tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da yapılan ulaşım zammı üzerinden ABB'yi eleştirirken "Borç ve faiz ekonomisi bakımından tencere dibi kara seninki benden kara. Borcu yüksek faizle almak o borcun faizini de vatandaşa zam vergi olarak yükleniyor" dedi.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2023, Cumartesi - 15:16
Fatih Erbakan'dan ABB'ye ulaşım zammı tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde Antalya’da bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantı da açıklamalarda bulunan  Erbakan, milli görüşün önce millet demek olduğunu belirterek " İktidarın millete vereceği bir şey kalmamış. İktidardan memnun değilsen millet ittifakına gideceksin diyor medya. Yeniden Refah Partisi’ni göstermiyor" dedi.

Millet İttifakı tarafından yönetilen  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından ulaşıma yapılan zamlara dikkat çeken Erbakan " İBB 3,5 senede toplu ulaşıma yüzde 155 zam yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise ulaşıma yüzde 46 zam yaptı. Borç ve faiz ekonomisi bakımından tencere dibi kara seninki benden kara. Borcu yüksek faizle almak o borcun faizini de vatandaşa zam vergi olarak yükleniyor” diye konuştu.

Zam kararı

Ankara'da toplanan UKOME toplantısında zam kararı alındı.

Yeni alınan karara göre 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle 6.5 TL olan tam bilet 9.5 Tl'ye, 3.5 TL olan öğrenci bileti 4.75 TL'ye, 90 TL olan öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 140 TL'ye yükseldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2058950/fatih-erbakandan-abbye-ulasim-zammi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.