Babacan," Sözünden dönen Erdoğan oldu"

Ankara Atatürk Spor Salonu’nda “DEVA Türkiye’si” etkinliği düzenlendi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Birlikte yola çıktık, sözünden döndü, şah Cihan gibi, külliyenin tepesine çıktı." dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Ocak 2023, Pazar - 16:29
Babacan," Sözünden dönen Erdoğan oldu"

DEVA Partisi lideri Babacan, 22 eylem planının kamuoyuyla paylaşılmasını tamamlayan DEVA Partisi'nin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "DEVA Türkiye'si" etkinliğinde konuştu.

Konuşmasında 34 yaşında bir genç olarak siyasete adım attığını söyleyen Ali Babacan, "Siyasete adım attığım ilk günden itibaren, dile kolay, 7 bin 825 gün oldu. 34 yaşında, ülkesinin yarınlarını dert eden bir genç olarak siyasete girdim. AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete ilk adımımı attım. En genç bakan bendim. Ekonominin tüm yükünü, önceki hükûmetlerin yıllarca biriktirdiği o ağır yükü üstlendim. "dedi.

"Sözünden dönen Erdoğan oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti kuruluşunda birlikte yola çıktıklarını ifade eden Ali Babacan, "2001’de birlikte yola çıktığımız Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndü. Şah Cihan gibi, külliyenin tepesine çıktı ve ‘Yıkın bunu’ diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikmeye başladı. Aynı Mümtaz Mahal’in mezarı gibi. Artık Erdoğan için demokrasi, o harmoniyi bozan küçük bir ayrıntıydı çünkü." şeklinde konuştu.

"AK Parti’nin kuruluş ideallerinden ayrılan Erdoğan oldu" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren DEVA lideri, "Zamanında AK Parti’yi başarılı yapan ilke ve değerlerden biz hiç ayrılmadık. AK Parti’nin kuruluş ideallerinden ayrılan Erdoğan oldu. Bu gidişata uymayan ne varsa gözden çıkarmaya hazır. Yıkıp geçiyor, ezip geçiyor. KHK’larla milyonları canından bezdiriyor. Kanser hastası çocuğu anne babasıyla görüştürmüyor ya. Bu adalet midir?" açıklamasını yaptı.

"Endişeye mahal yok"

Vatandaşların gelecekten endişe duyduklarını dile getiren Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı,  "İnsanlar hayatından, sevdiklerinin hayatından endişe duyuyor. İnsanlar ülkesinden, siyasetten endişe duyuyor. Evet herkes endişeli. Endişeli öğrenciler. Endişeli kadınlar. Endişeli Kürtler, endişeli Aleviler. Endişeli gençler, anneler, babalar. Endişeli muhafazakârlar, endişeli sekülerler. Her birini çok iyi anlıyor, o duyguyu tam şuramda hissediyorum. Fakat buradan, Ankara’nın ortasından sesimin ulaşabileceği herkese seslenmek istiyorum. Büyüklerim, arkadaşlarım, kardeşlerim; endişeye mahal yok." diye seslendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2060623/babacan-sozunden-donen-erdogan-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.