Fethi Yaşar: ''MİT alanı, adliye inşası için kullanılmamalı''

Yenimahalle'ye yapılması planlanan yeni adliye binasına ilişkin Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle’nin girişini daha da yoğunlaştıracak ve geri dönüşü imkansız zararlara neden olacaktır. MİT yerleşkesine başkaca bir kullanım getirilmesi bölgeye zarar vermekten öteye gidemeyecek ve Demetevler'in dönüşümünün sağlanmasına engel olacaktır" dedi.
Ecem Çetin
|
16 Ocak 2023, Pazartesi - 17:38
Fethi Yaşar: ''MİT alanı, adliye inşası için kullanılmamalı''

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'ye yapılması planlanan yeni adliye binasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Yaşar, öncelik olarak Ankara Barosu tarafından düzenlenen toplantıda, adalete erişim ve kent hukuku çerçevesinde Ankara'nın adliye sorununu konuştuklarını belirtti.

"Sorunların çözümü için ortak akıl ve ortak çalışmaya her daim hazırız"

Fethi Yaşar, " Benim uyarım, gerekli altyapının tamamlanması gerekliliği ve dönüşüm için rezerv alanı olarak düşünülen MİT alanının adliye inşası için kullanılmaması gerektiğidir. Bu sorunların çözümü için ortak akıl ve ortak çalışmaya her daim hazırız. " dedi. 

"En çok beni mutlu eder"

Yeni adliyenin yapılmasının ve Demetevler'de kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesinin ortak sorun olduğunu aktaran Yaşar, "Adliye’nin Yenimahalle’de olması ve Demetevler’in deprem riskli alan olmaktan çıkması Yenimahalle Belediye Başkanı olarak en çok beni mutlu eder." ifadelerini kullandı.

"Yenimahalle’nin girişini daha da yoğunlaştıracak "

Fethi Yaşar şunları söyledi: 

"İlçemiz sınırında olan Etlik Şehir Hastanesi ile MİT yerleşkesine taşınması düşünülen adliye binaları, mevcutta zaten çok yoğun olan caddeleri ve Yenimahalle’nin girişini daha da yoğunlaştıracak ve geri dönüşü imkansız zararlara neden olacaktır."

" MİT yerleşkesine başkaca bir kullanım getirilmesi bölgeye zarar vermekten öteye gidemeyecek"

"Demetevler bölgesinin dönüşümü için gerekli alan bölgede bulunmadığından MİT yerleşkesinin kullanılması gereği ortadadır. MİT yerleşkesine başkaca bir kullanım getirilmesi bölgeye zarar vermekten öteye gidemeyecek ve Demetevler'in dönüşümünün sağlanmasına engel olacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061196/fethi-yasar-mit-alani-adliye-insasi-icin-kullanilmamali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.