Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Babacan'a yönelik eleştirilerine yanıt veren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Babacan'ın adaylığından korkulduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 11:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik sözlerine parti sözcüsü İdris Şahin yanıt verdi.

Şahin "DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın İHA ve SİHA üreten Baykar’a dair sözleri özellikle iktidar kanadından çok tepki gördü. Babacan ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi. Bu kadar tepki çekmesinin nedeni nedir?" sorusuna "İktidarın artık elinde herhangi umuda dair kozu kalmadı. Korku ve endişeyle ülkeyi yönetmek istiyor. Tüketmediği hiçbir değer kalmadı. Toplumun büyük kesiminin desteklediği İHA ve SİHA’yı siyasetin malzemesi haline getirerek bunu da kullandı. Özü itibariyle biz düzgün yapılan her işin arkasındayız. Hele hele savunma sanayine ilişkin bir yatırımsa bunu da övünç kaynağı olarak ifade ederiz. Ancak şunu söylüyoruz; doğruysa sonuna kadar destekleriz, eksikse düzeltip sonuna kadar tamamlanmasını isteriz. Yanlış bir iş varsa kaynağı kimden gelirse gelsin karşı dururuz. Sayın Babacan’ın yapmış olduğu açıklama da bu minvaldedir. Doğrudan Baykar’ı işaret eden bir açıklama değildir. Genele dair bir prensibimizdir. Bunu da sürdüreceğiz. Sayın Erdoğan müthiş derecede Sayın Babacan’dan korkuyor." dedi

"Babacan'ın adaylığından korkuyorlar"

"Neden korkuyor" sorusuna ilişkin ise İdris Şahin "Altılı Masa’da mutabakatla Ali Babacan ismi önüne gelirse onun AK Parti’de nasıl bir depremle çözülmeye sebep olacağını biliyor. Normal kayadan bir toz koparmak gibi değil adaylık halinde un ufak olacaktır. Bunun önünü germek adına ve oradaki seçmen kitlesine karşı Sayın Babacan’ın önünü kesme düşüncesiyle yapılmış bir açıklama olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı. 

Şahin, Babacan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığından korkulduğunun altını çizdi.

"Seçim kararı almadan aday açıklama söz konusu değil"

Gazete Duvar'a konuşan Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesine ilişkin ise "Altılı Masa kendi gündemiyle devam ediyor. Tüm liderler Sayın Erdoğan’ın 18 Haziran’a kalmayacağını, daha erken bir tarihte bu seçimi yapacağına dair bir kanaate sahiplerdi. Büyük çoğunluğu da 14 Mayıs’ı olağan tarih olarak öngörüyordu. Sayın Erdoğan buna örtülü olarak 14 Mayıs dese de seçim kararı almadan Altılı Masa’nın adayını açıklama diye bir durum söz konusu olamaz. Ancak liderler mutabakata varır da daha önceden açıklama konusunda bir irade ortaya koyarlarsa, resmi seçim kararını beklemeksizin 30 Ocak’tan sonra mutabakatla adayını açıklayabilir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

"Biz yerli ve milli projelere destek verdikçe, kendi siyasi ve ekonomik programlarımızı uyguladıkça parasıyla savunma sanayi ürünü vermemeye başladılar. Bayraktar İHA'ları yetiştiremiyor. Aynı şekilde mühimmat yetiştiremiyorlar. Türkiye artık büyüdükçe, güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Onlar rahatsız oldukça yolumuza devam ediyoruz.

Bu ahlaksız çıkmış, geleceklermiş de hesabını soracaklarmış. Rekabetin oluşması lazımmış. Sen git çocuk bezi satmaya devam et, senin işin değil bu. 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061974/cumhurbaskani-erdoganin-elestirilerine-deva-partisi-sozcusu-idris-sahinden-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.