Ali Babacan'dan HDP açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP ile işbirliği hakkında konuştu.
Onur Çetinkaya
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 09:46
Ali Babacan'dan HDP açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum'da parti yönetimi, STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Altılı masa ile ilgili konuşan Babacan, birleşmede tek parti olunmadığını söyledi.

Babacan,''Altılı masaya oturmakla bu siyasi partiler birleşip tek bir parti olmuyor. Ama biz ne yapıyoruz, uzlaşma ve mutabakat kültürümüzün bir gereği olarak bu memkeletin meseleleri ile alakalı, 'acaba ortak çalışma alanları bulabilir miyiz?' diye bunu arıyoruz.'' dedi.

Parlamenter sistem konusunda çalışmayı kıymetli bulduğunu dile getiren DEVA lideri,''Çünkü farklı farklı ideolojilerin farklı siyasi akımların temsil edildiği bir masada eğer ortak bir noktada buluşabiliyorsanız bu tüm Türkiye'nin ortak noktası olması açısından çok kıymetli" ifadesini kullandı.

"HDP ile diyaloğumuz var''

HDP ile işbirliğini değerlendiren Babacan, her partinin diyaloğu olabileceği gibi bizimde diyaloğumuz var dedi.

Ali Babacan,''HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de diyaloğu olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı masada HDP yok.Biz altılı masada işbirliği alanları tespit ediyoruz. İşbirliği ile yapmıyoruz ama HDP ile diyaloğumuz var. İşbirliği alanı olur mu, olmaz mı o ilerde başka konular. Şu anda bir şey söylemem zor. '' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1663540/ali-babacandan-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.