Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Zeliha Demirci
|
02 Şubat 2023, Perşembe - 00:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme yönelik soruları cevapladı. EYT ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. EYT konusunun yarın plan bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanacağını bildiren Erdoğan, EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlara ilk aylıklarının şubat ya da mart gibi bağlanabileceğini belirtti. Erdoğan, "Bir irade ortaya koyduk, bu irademizin arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

İkinci el konutlarla ilgili destek olmak için bir çalışmanın ayrıca yapılacağını açıklayan Erdoğan, ”Projenin planlama aşaması devam ediyor. Önceliği ilk evini alacaklar vatandaşlarımıza yeni konut arzına veriyoruz. Bununla birlikte üretim ve istihdamı da artırmak istiyoruz. Bu tabii seçim sonrası atılacak bir adım. Bizim tabii bu konuda ciddi bir tecrübemiz var. Orta gelirliye destek olacağız dedik, yaptık. 21 ilde Roman vatandaşlarımıza özel proje için hazırlık yapıyoruz. Her vatandaşımızı uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmak istiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesini yaptık. Bunu ilk biz yaptık ve 20 yıldır da yapıyoruz. Yeni projeleri de hayata geçirmekten geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

2023’ün ilk çeyreğinde Karadeniz gazını vatandaşlarla buluşması için tüm çalışmaların 7/24 esasıyla devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, sahada yaklaşık 10 bin kişi çalıştığını, denizde 50’den fazla geminin operasyonlarını sürdürdüğünü kaydetti. Derin denizde boru ve kordon bağı seriminin tamamlandığını söyleyen Erdoğan, ”Derin deniz ana kordon hattının nihai etütlerine de başlandı. Yavuz ve Kanuni gemileri kuyuların alt ve üst tamamlama işlemlerini gerçekleştiriyor” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2065457/cumhurbaskani-erdogandan-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.