Enkaz altında geçen 198 saati kardeşler anlattı

Kahramanmaraş'ta depremin 9. gününde enkaz altında sağlık olarak kurtarılan 7 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar, 198 saati anlattı. Kardeşler, protein yiyerek hayatta kaldıklarını belirtti.
Ankara Masası
|
14 Şubat 2023, Salı - 11:55
Enkaz altında geçen 198 saati kardeşler anlattı

Kahramanmaraş’ta depremin 9.gününde 198. saatte 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar enkaz altından sağlıklı bir şekilde kurtarıldı.

4-5 saatlik çalışmanın ardından önce  Muhammed Enes ardından  ağabeyi Abdülbaki Yeninar enkazdan şuuru açık olarak çıkarıldı

112 ambulansıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yeninar kardeşlerin durumunun iyi olduğu bildirildi. Doktorlar da burada seferber olup bütün kan değerleri, filmleri ve diğer tetkikleri incelediler.

"Protein tozu içtik"

Enkaz altında nasıl kaldıklarına ilişkin konuşan  Muhammed Enes " Yanımızda erzak da vardı. Ancak protein tozu içtik. Bir asker ağabeyimiz var. Mehmet abi onun geleceğini de biliyordum. Askerler yanımıza gelince sesleri gelince ferahladık. Daha sonra önce beni sonra ağabeyimi çıkardılar" dedi.

21 yaşındaki Abdülbaki Yeninar da inancını kaybetmediğini, kurtulacağını bildiğini vurgulayarak, “Kardeşim vücut yapıyor, sporla ilgileniyor. Onun protein tozları vardı. Onu kullandık. İçim çok rahattı. Kurtarılacağımı biliyordum. Dua ettik enkaz altındayken. Orada içeriye hava geliyordu. Dışarıda oradaki kadar iyi nefes almadım. İçime çektikçe çekesim geliyordu. Oksijen problemi hiç yaşamadık” diye konuştu.

İki kardeşin 2 gün önce sağ olarak çıkarılan annenin ayaklarında problem olduğu için Kayseri'ye sevk edildiği öğrenildi.

İki kardeşin doktoru, durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2068998/enkaz-altinda-gecen-198-saati-kardesler-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.