Destici'den "İmar affı" eleştirilerine çok sert yanıt

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici kendilerinin bir İmar Affı teklif etmediklerini belirterek, “Bunu bir imar affı olarak sunmaları tam bir bağcıyı dövme anlayışıdır. Büyük bir ahlaksızlıktır. Bunu yapanlara açıkça söylüyorum, büyük bir ahlaksızlık yapmaktadırlar. Büyük bir iftira atmaktadırlar müfteridirler bilerek bunu yapanlar da haysiyetsizdirler. Haysiyet yoksunudurlar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 14:54
Destici'den "İmar affı" eleştirilerine çok sert yanıt

Mustafa Destici Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Büyük Birlik Partisi olarak tüm imar aflarına prensip olarak karşı olduklarını ve karşı durduklarını söyledi.

“Biz asla bir imar affı teklifi vermedik”

“ Hiçbirisine de biz evet demedik, evet oyu da vermedik” diyen Destici,  İmar planlarının ve prensiplerinin tıpkı anayasalar gibi dikkatle hazırlanmış, titizlikle uygulanan ve değiştirilmesi zor kurallar olması gerektiğini de hep söyledik ve ifade ettik. Bu temel prensibi sadece bugün ya da afetlerden sonra değil, kurulduğumuzdan bu yana defalarca kez ifade ettik. Daha önce uygulanan biz ne verdik, biz asla bir imar affı teklifi vermedik. Peki biz ne verdik? Biz daha önce uygulanan imar barışında uygulamadaki eksikliklerin neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesi, virgül yapılan kamu zararı, virgül, iskan ve imar yönünden incelenmek suretiyle bunun altını öncelikle çiziyorum. İskan ve imar yönünden incelenmek suretiyle kayıt altına alınması ile ilgili imar düzenlemesi talebimizin yeni bir imar rafı olarak değerlendirilmesini ya cahillik ya da art niyet olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Destici, altılı masayı destekleyen üç dört televizyon ve sosyal medya platformunun asılsız eleştiri getirdiklerini ifade etti.

Mustafa Destici şöyle devam etti:

“Bunu yapanlar müfteridir, haysiyetsizdir”

“Kendi destekledikleri partinin özellikle ana muhalefetin 2018 seçim beyannamesine baksınlar. Aynı partinin bir milletvekilinin verdiği teklife baksınlar. Yine o ittifakın içindeki bir partinin vermiş olduğu önergeye baksınlar, onları hiç gündeme getirmeyip Bizimki dediğim gibi bir imar affı olmadığı halde bir imar düzenlemesi yani mağduriyetlerin giderilmesi neye şart koşarak neye şart koşarak kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek suretiyle bunu bir imar affı olarak sunmaları tam bir bağcıyı dövme anlayışıdır. Büyük bir ahlaksızlıktır. Bunu yapanlara açıkça söylüyorum, büyük bir ahlaksızlık yapmaktadırlar. Büyük bir iftira atmaktadırlar, müfteridirler bilerek bunu yapanlar da haysiyetsizdirler. Haysiyet yoksunudurlar.”


http://www.ankaramasasi.com/haber/2069258/desticiden-imar-affi-elestirilerine-cok-sert-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.