Faruk Köylüoğlu'ndan yabancı ekiplere teşekkür

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı İngilizce mesajla, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ekiplere teşekkür eti.
Ankara Masası
|
19 Şubat 2023, Pazar - 13:51
Faruk Köylüoğlu'ndan yabancı ekiplere teşekkür

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'ye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ülke ekiplerine teşekkür etti.

Köylüoğlu, İngilizce olarak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yıkıcı bir deprem yaşadı. Yaşadığımız bu zorlu süreçte dünyanın pek çok ülkesi arama kurtarma ekipleri ile birlikte her bölgeye insani yardım gönderdi. Gece gündüz görev yapan bu ekipler, dayanışmanın en güzel örneğini vererek nice canlar kurtardılar. Yaşanan bu felaket uluslar arası desteğin önemini  bir kez daha ortaya koymuştur.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı olarak, ülkemizin yanında yer alan tüm ülkelere ve bu dayanışmaya aralık eden değerli büyükelçilerine teşekkür ederiz. İyiliklerinizi asla unutmayacağız. Her zaman söylediğimiz gibi iyilik kazanacak"

80 ülkeden ekipler geldi

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, deprem felaketinde 100 ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu, 80 ülkenin arama kurtarma ekiplerinin sahada aktif olarak çalıştığını bildirdi. Arama kurtarma çalışmalarına katılan kişi sayısı ise  9 bin 247 olarak açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070343/faruk-koyluoglundan-yabanci-ekiplere-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.