Mehmetçik bölgede yaraları sarmayı sürdürüyor

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), 11 ili kapsayan asrın afetinin vurduğu bölgelerde görev yapan Türk askeri, asayiş öncelikli olmak üzere yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Mehmetçik, sosyal ve psikolojik destek çalışmaları kapsamında down sendromlu depremzede çocuklarla da bir araya geldi.
Mevlüt Peker
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 18:26
Mehmetçik bölgede yaraları sarmayı sürdürüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk askerinin deprem bölgesinde bulunan vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 11 kente yoğun hazır su sevkiyatı yaptı.

Öte yandan Kahramanmaraş ili genelinde görev yapan Mehmetçiğin, Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi'ne ziyarette bulunduğu kaydedilen açıklamada, ziyarete ilişkin görüntü ve fotoğraflar paylaşıldı.

Fotoğraf ve görüntülerde Türk askerlerinin Down sendromlu çocuklara oyuncak dağıttığı, beraber oyunlar oynadıkları anlar yer aldı.

Ayrıca, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) depremin en çok etkilediği illerden Hatay'da asayişin korunması amacıyla devriye görevini sürdürdüğü, trafik düzeninin de sağlanmasını destekledikleri, halk sağlığının korunması maksadıyla da TSK'ya ait mobil laboratuvar araçlarının afet bölgesine görevlendirildiği bilgisi paylaşıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070999/mehmetcik-bolgede-yaralari-sarmayi-surduruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.