TSK'yı suçlayan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan yeni açıklama

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya platformu X’teki @MSTanrikulu hesabından basına ve kamuoyuna açıklamada bulundu.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2023, Cumartesi - 21:50
TSK'yı suçlayan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan yeni açıklama

Bölücü terör örgütü PKK’yı bitme noktasına getiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında yaptığı açıklamaları büyük tepki toplayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na Milli Savunma Bakanlığından da (MSB) sert yanıt gelmişti.

Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Sezgin Tanrıkulu açıklamasında şunları ifade etti:

“Ankara CBS hakkımda soruşturma başlatıldığını kamuoyuna duyurmuş. İki husus var; birinci olarak AKP'nin kuruluşundan önce gerçekleşmiş ve insanlığa karşı suç olduğu AİHM kararlarıyla sabit olan "Kürtlere karşı” bu ağır ihlalleri AKP milletvekillerinin ve yöneticilerinin kurumsal olarak linç kampanyası başlatmaları ve Devlette devamlılık esastır prensibi üzerinden bunu sahiplenmeleri AKP'nin derin devletin yeni sahibi olduğunun bir kez daha itirafıdır. İkinci olarak; Çetelerin, uyuşturucu kaçakçılarının, rantçıların peşine düşmesi gereken Ankara CBS'nın bir tatil günü hakkımda soruşturma başlatması ve kamuoyuna duyurması da gözardı edilmemesi gereken bir uygulamadır.

Geçmişteki hakikatler, şimdiki siyasi pozisyonlarınıza göre eğilip bükülemez, değiştirilemez. Aşağıda AİHM'in Türkiye'yi mahkum ettiği iki davadaki kararlarından kısa alıntılar aktarıyorum. İlkinde Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı bir köyde 11 köylünün nasıl kaybettirildiğine ilişkin karar var. Devlet bu köylülerin helikopterle götürüldükten sonra kaybettirildiğini inkâr etmiş. Oysa kaybedilen 11 kişinin yakınları, akrabalarının helikoptere bindirildiğine tanıklar. Köylüler zorla kaybettirildi.

İkinci dava Şırnak'ın Kuşkonar ve Koçağıllı köylerinin savaş uçaklarıyla bombalanması ve 33 köylünün öldürülmesine ilişkin AİHM kararı. Bunlar benim yargılarım değil, AİHM kararları. Şu an beni linç etmeye kalkan zihniyet, on yıl sonra Roboski'de bir katliam olduğunu söyleyenleri de linç edecek. Ama hakikatler siz linç ettiğinizde de ortadan kalkmaz.”

MSB sert yanıt vermişti

Milli Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakârlıkla mücadele etmektedir.

Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir.

Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar.

Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098289/tskyi-suclayan-chpli-sezgin-tanrikulundan-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.