TSK deprem bölgesinde devriyede

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) deprem bölgesinde bulunan 11 ilde asayişe destek amacıyla devriye görevlerini kesintisiz sürdürüyor.
Mevlüt Peker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 00:17
TSK deprem bölgesinde devriyede

MSB'den (Milli Savunma Bakanlığı) yapılan yazılı açıklamada, deprem bölgesindeki illerde devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak asayişe destek amacıyla Türk askerinin devriye görevlerini devam ettirdiğini, yaraların sarılmaya devam edildiği bildirildi.

Kahramanmaraş depremin daha ilk saatlerinde Türk askerlerinin sokağa çıktığına dair güvenlik kamerası görüntüleri paylaşılmasına rağmen Türkiye içindeki devlet düşmanları hiçbir yerde askerin olmadığını ileri sürmüş ve ısrarla 2. Ordu'nun tamamının deprem bölgesine gelmesi gerektiği propagandasını yapmıştı.

Asrın felaketi, asrın dezenformasyonlarına ve asrın algı operasyonlarına da sahne olmuştu. Ortaya atılan ve kamuoyunda korku yaratma amaçlı yalan bilgi olduğu ortaya çıkan iddiaların büyük bölümünde asker hedefe konulmuştu.

Asker gelmediği için günlerce kadınlara tecavüz edildiği, asker olmadığı için yabancı uyruklu kişilerin bileziklerini almak amacıyla enkaz altında ölen kadınların kollarını kestikleri gibi yalanlar da bizzat sahipleri tarafından kabul edilmişti.

Güvenlik uzmanları; Türkiye'nin güvenlikteki ana omurgalarından olan ve büyük operasyonların merkezi konumunda bulunan 2. Ordu'nun "deprem" bahane edilerek sahaya çekilmek istendiği ve güvenlik zafiyeti yaratmanın amaçlandığı değerlendirmesini yapmışlardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072339/tsk-deprem-bolgesinde-devriyede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.