Bülent Arınç, Osman Kavala'yı savundu

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam etmesine hayret ettiğini belirtirken, iddianameye isyan ettiğini söyledi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 21:47
Bülent Arınç, Osman Kavala'yı savundu

Ak Parti eski milletvekili ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Habertürk’te ‘Nedir, Ne değildir’ programına konuk oldu.

Arınç, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Osman Kavala’nın, tutukluluk halinin devam etmesine hayret ettiğini söyledi.

İddianameyi okuduğunda isyan ettiğini belirten Arınç, “Çocuk bile yazmaz bu iddianameler” dedi.

Osman Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğini belirten, Arınç şunları söyledi;

“Tutuklu kalmasına hayret ediyorum”

Kavala hakkındaki iddialar yeni iddianame haline geldi. Ama adam 2017’den beri 3 buçuk yıldan beri tutuklu. Ve inanın beni bir şey zannettikleri için belki bazı iddianameleri getiriyorlar, ifadeleri getiriyorlar hemen hemen her olayla ilgili. Ben halen tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Okuduklarımdan yola çıkarak bunu söylüyorum.

“Kıyas yoluyla delil  uyduramazsınız”

Ben hakim savcı değilim. Ama eyy hakim ve savcılar ceza hukukunda kimsenin kalbini yarıp bakamazsınız. Zanla, şüpheyle, kıyas yoluyla delil  uyduramazsınız. Bugün şu arada telefon etmiş orada da şunların telefonları var, demekki bunlar şunu konuşmuşlar diyerek.

“Çocuk bile yazmaz”

Ben 23 yıl fiilen 7 yılda hukuken 30 yıllık ceza avukatıyım. Bu iddianameleri okudum zaman, bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye. Hatta cüppe mi giyesim geliyor dediğimde bizim camiadan bir trol “Cübbeli Bülo” diye beni teşhir etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/375424/bulent-arinc-osman-kavalayi-savundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.