Akşener," Masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart'ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. CHP liderinin adaylığının kesin olmadığını ima eden Akşener, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kurulduğu yönünde ve bunu tekzip eden olmadı. Bu kabul gören bir durumsa o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur. Benim bilgim içinde bu masa noter görevi görmeyecek." dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Şubat 2023, Cuma - 11:28
Akşener," Masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı adayı ve seçim tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

"2 Mart'ta adayı konuşacağız"

Depremin ardından seçimlere değinen İYİ Parti lideri, Millet İttifakı adaylığı tartışması hakkında konuştu. 

Akşener, "2 Mart'ta yapacağımız toplantıda aday konusunda yöntemin konuşulacağını düşünüyorum. Ben söyleyeceğim. İsmi siz ne zaman öğrenirsiniz bilmiyorum. Masa 'Siz aday olun' derse, onu bilmiyorum, hiç düşünmedim. Kazanacak bir adayla girip 1. turda kazanacağız." dedi.

"Biz o masaya noter olmak için oturmadık"

Bülent Kuşoğlu’nun, "Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır"  polemiğiyle başlayan adaylık tartışmalarına değinen İYİ Parti lideri, Millet İttifakı adayının Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını ima ederek, "Biz o masaya noter olmak için oturmadık" çıkışında bulundu.

Akşener, "Biz altılı masanın liderleri olarak o masaya otururken bizim bilgimiz nedir? Gücümüzü, enerjimizi 13. cumhurbaşkanını seçtireceğiz. O zaman rol icabı kurulmuş olur bu masa. Benim görevim içerisinde bu masa noterlik görevi görmeyecek, bize söylenen o değil. buradaki çelişki kısmı bize ait değil." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071266/aksener-masa-kilicdaroglunun-adayligi-icin-kurulmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.