Konya'da 4,3 büyüklüğünde deprem oldu

Konya'da merkez üssü Ereğli olan 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Zeliha Demirci
|
24 Şubat 2023, Cuma - 18:17
Konya'da 4,3 büyüklüğünde deprem oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) web sitesinden alınan bilgiye göre, saat 17.01'de, merkez üssü Ereğli ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği saptandı.

Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ereğli'de meydana gelen depremde nedeniyle herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediği ve saha çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. 

Konya'da fay hattı var mı?

Konya, deprem konusunda en güvenli şehirlerden bir tanesi olarak görülse de, batıda Konya fay zonu, doğuda Divanlar Fayı, Kuzeyde ise Karaömerler fayı bulunuyor. Şehir merkezinin batı kesimi de Konya Fay zonu üzerinde bulunuyor.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya merkezinde daha önce yıkıcı bir deprem meydana gelmediğini kaydetmişti. Eren, "Ancak yörenin tektonik özellikleri, şehrin bundan sonraki yapılanmasında, oluşma ihtimali az da olsa 6-6,5 büyüklüğündeki bir depremin göz önünde bulundurulmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071347/konyada-43-buyuklugunde-deprem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.