Mehmet Ali Kulat: "Kızılay hükümete zarar veriyor"

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, deprem sürecinde yaptığı ve yapmadıklarıyla eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay'ın hükümete zarar verdiğini söyledi. Kulat, seçim sürecinde Kızılay tartışmalarının oyları etkileyeceğini belirtti.
Ankara Masası
|
28 Şubat 2023, Salı - 14:39
Mehmet Ali Kulat: "Kızılay hükümete zarar veriyor"

Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu programda deprem felaketinde Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkan ve eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay'a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Deprem kadar, Kızılay tartışmalarının da hükümeti yaraladığını ifade eden Kulat "Göçüğün altında kalan toplum kadar, çadırın altında kalan devlet vardır. Şu anda algı budur. Devlet derken devletin kurumundan bahsetmiyorum. Kızılay onların lehine bir durum değil, aleyhlerine bir durum, Türkiye seçime gidiyor. Seçim anlamında büyük bir hata. Akıllı davranmak lazım." diye konuştu.

" STK temsilcisi  insanlara nasıl goygoycu der?"

Gazeteci Hande Fırat'a konuşan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 'Goygoycular istiyor diye istifa etmem' açıklamalarını eleştiren Kulat, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Kızılay Başkanı'nı istifaya davet ettiği tweeti hatırlatarak şunları söyledi:

" Mustafa Destici’ye goygoycu diyor. Cumhur İttifakı'nın bir paydaşı olan Mustafa Destici’ye söylenmiş bir cevaptır o. Bakın siyaset kurumu için söylüyorum. Muhalefetin hepsini zaten goygoycu yapıyor arkadaş. Bir bürokrat hatta bürokrat bile değil, STK temsilcisi Türkiye’deki siyasilere, vatandaşın oyuyla seçilmiş insanlara nasıl goygoycu der? Biz şu anda bu eleştirileri yaparken goygoycu mu oluyoruz? Ne münasebet yani? Biz Kızılay ile niye sorun yaşayalım kardeşim." 

"Suçu olan insanlar pişkin pişkin televizyonlarda dolaşmasın"

Devlet Denetleme Kurulunun bir an önce Kızılay'ı denetlemesi gerektiğinin altını çizen Kulat "Bunların hesapları incelenir, yaptığı çalışmalar denetlenir. Yasaların onlara vermiş olduğu haklar incelenir. Ya siz basit şirketleri denetlemiyor musunuz? Buraları da denetlersiniz. Yoksa bir hata, yoksa bir yanlış topluma dersiniz ki gerekli inceleme yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı’nın vermiş olduğu talimatla bu kurumlar incelenmiştir, devletin en üst denetleme mekanizması olan Devlet Denetleme gereğini yapmıştır, burada da bir suç bulunmamıştır, bitti sorun yok. Ama suç varsa da suçu olan insanlar pişkin pişkin hala televizyon ekranlarında dolaşamamalıdır." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072050/mehmet-ali-kulat-kizilay-hukumete-zarar-veriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.