Bingöl artçı depremlerle sallanıyor

Ankara Masası
|
15 Haziran 2020, Pazartesi - 11:48
Bingöl artçı depremlerle sallanıyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dün meydana gelen 5.7’lik depremin ardından artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. En büyük artçılardan biri de saat 09:51’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki sarsıntıydı.

İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre ikisi 4 üzeri 90 artçı deprem daha meydana geldi.

Depremin ardından müdahale ve tarama çalışmaları devam ediyor.

Bölgeye sevk edilen çadır sayısı 1482 oldu. Gönderilen toplam yatak sayısı 3 bin 592'ye, battaniye 4 bin 800'e, yastık çarşaf seti ise 3 bin 300'e ulaştı. Barınmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçların karşılanması için bölgeye malzeme sevki sürdürülüyor.

Soylu bölgede

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile Bingöl'de çalışmaları yönetiyor. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeki çalışmaları koordine ediyor.

Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, AFAD koordinasyonunda 8 kurum ve kuruluşun çalışmalarıyla sürdürüyor. Çalışmalara 107'si AFAD personeli olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, jandarma, itfaiye, belediye, Türk Kızılay, özel sektör kuruluşları ve diğer STK'lardan toplam 790 personel ve 90 araç katılıyor.

İşte hasarın boyutu

Bingöl'deki 5,7 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Elmalı köyündeki hasarın boyutu AA ekibi tarafından drone ile görüntülendi.

Elmalı köyünde 25 konut ve 2 ahır yıkıldı, 8 konut ile 36 ahır hasar gördü.

Ekiplerin enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları hızla sürerken, depremzedeler için AFAD tarafından gönderilen çadırlar Mehmetçik tarafından kurularak vatandaşlara teslim ediliyor.

Depremzedelerin yemek, su ve çadır gibi yaşamsal ihtiyaçları başta Türk Kızılay olmak üzere kurumlar tarafından karşılanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27975/bingol-artci-depremlerle-sallaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.