Ümit Dikbayır: İstanbul ve Ankara başkanları bizim değilmiş!

Habertürk televizyonunda Kübra Par’ın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, “Biz Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarını CHP rozeti taşısalar da bizim (Millet İttifakının) zannediyorduk. Maalesef değilmiş, olsun.” dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Mart 2023, Pazar - 21:08
Ümit Dikbayır: İstanbul ve Ankara başkanları bizim değilmiş!

İYİ Parti’nin masadan kalkmadığını, masadan kaldırıldığını savunan Ümit Dikbayır, mağdur olanın İYİ Parti olduğunu, kendilerinin tek bir talebinin bulunmadığını, tek isteklerinin milletin istediği bir adayın ortak aday olarak ilan edilmesi olduğunu kaydetti.

Aday kim olsun diye millete sorulması gerektiğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener’in bu çağrısına cevap vermesi gerektiğini ifade eden Ümit Dikbayır, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asla böyle bir tavır beklemediklerini, bu kadar dayatmacı ve sert olacağını düşünmediklerini söyleyerek, “CHP’nin Sakarya’da yaptırdığı ankette Mansur Yavaş yüzde 70 çıktı.” dedi.

“Türk milleti 5’ten 6’tan her şeyden büyüktür!” diyen Dikbayır, “Mansur Yavaş, Doğu da dahil çok öndeydi. Kemal Bey milletin sesini duymadı, masadan İyi Parti’yi değil milletin sesini kaldırdı.” diye konuştu.

Dikbayır, “Genel başkanımız bu işi birinci turda bitirecek kişi olarak Mansur Yavaş’ı gösterdi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri Türkiye’nin her yerinde karşımıza çıktı. Fakat Mansur Yavaş hep öndeydi.” dedi.

Dikbayır, attığı tweeti silmesiyle ilgili soruya ise, “Benim attığım tweeti sildirebilecek tek kişi var, oda Sayın Meral Akşener. Ben tweeti attıktan sonra bana ‘Bu tweet incitir kaldır’ dedi. Ben de kaldırdım.” cevabını verdi.

Ümit Dikbayır sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Ersan Şen (cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili) güzel şeyler söyledi, Sayın Meral Akşener ise sadece teşekkür etti. Sayın Akşener sokaktaki 15 yaşındaki çocukla da konuşur, herkesle konuşur. Biz bütün kararlarımızı büyük bir ciddiyetle alırız. Sayın Akşener sadece Ersan Şen’e teşekkür etti. Ersan Şen tabii ki cumhurbaşkanı adayı olabilir. Kendi hakkıdır. Meral Akşener, Ersan Şen’e adayımız ol demedi, sadece yaptığı konuşmalardan dolayı teşekkür etti, o kadar. Biz ciddi bir iş yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? İş sulanmaya başlayınca bununla ilgili gece Kürşat Bey tweet attı. Biz sorumlu değiliz, bizi o masadan kaldıran sorumlu. Biz sonuç almak istiyoruz. Derdimiz adayı millete soralım, o verecek olan millet. Sayın Akşener kendi adına, partisi adına hiçbir şey istemedi. Seçilecek aday istedi. Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş. Bizim de şu an bir planımız var. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Bizim ve diğer partideki arkadaşlarımızın çok kıymetli çalışmaları var, Anayasa ve Parlamenter Sisteme geçiş gibi. Bizim arkadaşlarımızın çok ciddi emeği var. Sonuna kadar arkasındayız. Kemal Bey bu çağrıya kulak versin. Verdiği an sorun ortadan kalkacak. Cevap vermezse kendi adayımızı çıkarırız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074040/umit-dikbayir-istanbul-ve-ankara-baskanlari-bizim-degilmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.