Ak Partili Bülent Turan Saadet Partisi eleştirisi: "Tarihi utançtır"

Ak Parti Meclis Grupbaşkanvekili Bülent Turan, “Tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş'ün güya temsilcisi Saadet Partisi’nde açıklanması Saadet Partisi için tarihi utançtır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mart 2023, Salı - 10:03
Ak Partili Bülent Turan Saadet Partisi eleştirisi: "Tarihi utançtır"

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı dün açıklandı.

Baş döndürücü bir siyasi diplomasinin ardından İyi Parti lideri Meral Akşener’in masaya dönmesi sonrası altılı masada 12 madde üzerinde uzlaşma sağlandı.

Bu uzlaşma çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Bu adaylığa Ak Parti cephesinden değerlendirmeler gelmeye başladı.

Ak Parti Meclis Grupbaşkanvekili Bülent Turan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir” değerlendirmesinde bulundu.

"  Saadet Partisi için tarihi utançtır"

Paylaşımında altılı masa toplantısının ev sahibi olan Saadet Partisi’ni hedef alan Turan, “ Ancak tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş'ün güya temsilcisi Saadet Partisi’nde açıklanması Saadet Partisi için tarihi utançtır Sonuç ne olursa olsun, bu durum ömür boyu yüzlerine çarpılacak!” ifadelerini kullandı.

Cihangir İslam'dan Ak Partili Turan'a hatırlatma: "Cumhurbaşkanı adayı olacaktınız"

Öte yandan CHP İstanbul milletvekili Cihangir İslam, Ak Partili Turan’ın tweetini alıntılayarak vediği yanıtta, “Anlıyorum Bülent bey... Bırakalım millet takdir etsin. Bu arada adaylık sözünüz vardı. Konuyu açabildiniz mi?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun "kürsü heyecanına kapıldığını" öne süren Turan 8 Aralık 2020'de Habertürk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulunmuştu:

" Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Cumhurbaşkanlığına adayım"

"Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074266/ak-partili-bulent-turan-saadet-partisi-elestirisi-tarihi-utanctir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.